Ватерполиста Србије Милан Алексић рекао је данас да је циљ екипе подизање форме и додао да све иде по плану на Европском првенству у Будимпешти.

- Предивно је играти у Арени. Не мислим много о Холандији. Више се окрећемо нама и подизању форме. За сада иде све по плану. Морамо да наредних дана радимо тако да четвртфинале дочекамо спремни. Шпанци или Мађари? Није то сада важно. Има времена - рекао је Алексић, пренео је Ватерполо савез.

Ватерполисти Србије играју у суботу од 20.30 против Холандије, утакмицу трећег кола Групе Б на Европском првенству у Будимпешти.

Репрезентативац Никола Јакшић данас прославља 23. рођендан. Он је рекао да је утакмица са Холандијом физички захтевна.

- Не мислим много о Холандији колико мислим о нама. Имају одличног центра Винкелхорста, морамо да обратимо пажњу на њега. Све друго је по плану. За четвртфинале не знам кога бих волео за противника. Прво мислим Мађарска, а затим да је боље Шпанија, јер бих желео финале са домаћинима у Дунав Арени - рекао је Јакшић наглашавајући да је утакмица са Холандијом физички захтевна.


Репрезентативац Сава Ранђеловић очекује бољу одбрану.

- Напад је за сада бољи део тима, али и одбрана се диже. Још нисмо имали играча са три личне, то нешто говори. Холанђани имају центра Винкелхорста и он је вредност. Видели смо их недавно у Хагу. Физички ће бити тешко али је то уз стресни меч са Русима права ствар. Не размишљам о четвртфиналу, ако хоћеш на врх знате већ... - навео је Ранђеловић.

Србија има обе победе у Групи Б, а Холандија победу и пораз.