Динићу сребро, прва медаља за Србију на зимским Играма

Novosti online

15. 01. 2020. у 17:49

Динићу сребро, прва медаља за Србију на зимским Играма

Матија Динић фото: hockeyserbia.com

Медаља на Играма је велики успех за српски хокеј, али најважније је да су и Валентина и Матија достојно представили нашу земљу
Млади хокејаш Матија Динић освојио је сребрну медаљу на Зимским олимпијским играма младих у Лозани у хокеју на леду три на три. У великом финалу Матијин Црвени тим поражен је од Зеленог тима 10:4.

Први пут у историји са зимских олимпијских такмичења у Србију стиже медаља. Нови формат такмичења у хокеју на леду „три на три“, окупио је у селектираним тимовима најбоље појединце из 36 земаља чланица ИИХФ у мушкој и женској конкуренцији. Србију су у Лозани представљали Валентина Врхоци и Матија Динић. Велентинин Сиви тим није успео да прође у полуфинале, али се зато Матијин Црвени тим окитио сребром.

Медаља на Играма је велики успех за српски хокеј, али најважније је да су и Валентина и Матија достојно представили нашу земљу и показали да се у Србији игра добар и квалитетан хокеј и да има талентованих и перспективних играча. Добро су се уклопили са саиграчима, језичких баријера није било сви разумеју језик најбржег колективног спорта на свету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације