Голман ватерполо репрезентације Србије Гојко Пијетловић, пред меч другог кола Европског првенства против Румуније, каже да се победник у том сусрету не доводи у питање.

Србија је на старту савладала Русију 13:9, док је Румунија, изненадујуоразена од Холандије 9:8.

- Румуни имају неколико квалитетних појединаца, али се питање победника не поставља. Гледамо насу игру, да појачамо одбрану која је нас први адут. Они ће бити мотивисани, знају се јер играју у домаћим клубовима. Нису били комплетни против Холандије и зато су поразени. Понављам важна је одбрана, концентрација и после све иде како треба. Играли смо против Руса са осцилацијама, што је природно. Прва четвртина је била како треба. Сада нам остају дани припрема за четвртфинале, имамо искуство, знамо ста треба да радимо - рекао је Пијетловић за сајт ВСС, који као голман Орадее познаје румунски ватерполо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српски ватерполисти хвале Русе: Доста су нас намучили, али оваква победа је слађа

Његов саиграч Немања Вицо истиче да је улога фаворита на страни Србије.

- Апсолутни смо фаворити. Хватамо прави ритам за утакмице одлуке. Биће боља одбрана а она нам омогућава напад. Верујем да цемо брзо да направимо разлику. Лепо је играти у Мађарској, у Арени која је сјајна. Надам се да ће бити и наших навијача да нас подрже - рекао је Вицо.

Никола Дедовић, који је против Руса дебитовао на Европском првенству, сигуран је у тријумф олимпијских шампиона.

- Уживам што сам са овом екипом, сто сам овде и хоћу да дам максимум. Имамо велики мотив, олимпијска виза га не умањује. Румуне ћемо победити и волео бих да им од старта ставимо до знања шта ће да буде. Ово је већ поћетак припрема за четвртфинале, а они ће сигурно мислити на утакмицу са Русима који им значи све - истакао је Дедовић.

Меч између ватерполиста Србије и Румуније игра се сутра од 13 сати.