Велику буру у Србији изазвала је информација да је син легендарног српског глумца Данила Лазовића играо за Црну Гору против Србије, као и да је био део славља црногорског тима, током којег се појавила и спорна комитска зелена застава.


Контакт са Лазовићем јуниором имао је портал “Телеграф” за који је Данило прво описао како је доживео утакмицу са Србијом на Европском првенству у Грацу:


- Веома тешка утакмица, како физички, тако и психички, једна права мушка утакмица између две пријатељске и братске државе. То су момци са којима се јако добро познајемо, са којима смо делили лепе и тешке тренутке током каријера и овим путем бих им се захвалио на на правој мушкој утакмици - рекао је Вук Лазовић на питање да опише како се осећао током меча против Србије.


Вук Лазовић је прокоментарисао буру која се подигла у јавности око зелених дресова Црногораца и славља после победе, као и то да су медији у Србији у наслове ставили његову издају оца.


- Не занимају ме заставе и политика која се помиње по новинама и ставља у први план и тешко ми падају оптужбе које читам, јер је ово спорт и тако мора да остане! Сви добро знају ко је био мој отац и са поносом носим његово презиме на леђима и никад га нећуо брукати. Са друге стране моја мајка је родом са Цетиња и њој у част и у част моје родбине из Црне Горе, поносно ћу носити дрес и дати максимум на свакој следећој утакмици – рекао је Вук Лазовићза „Телеграф“.

Вук на десном рамену има истетовиран лик свог оца, преминулог глумца Данила Лазовића

(ФОТО Приватна архива)