Рукометаши Србије са три пораза из исто толико утакмица окончали су учешће на шампионату Европе. У последњем мечу изабраници Ненада Перуничића поражени су од Хрватске (24:21), а селектор "орлова" је после меча великом ривалу пожелео да узме златну медаљу.

- Показали смо срце. Играли смо због нас самих, ова екипа није кућна варијантна репрезентације него жели да игра без страха против свакога. Знам да им је сада тешко, али показано није довољно да бисмо отишли даље - рекао је Перуничић, који је био одушевљен хрватским навијачима у Грацу.

- Желим Хрватској баш због навијача да дођу до злата, а желео бих да се то догоди и нама, да не останемо сами какви смо били овде.

Подсетимо, српски стратег је уочи последњег меча на шамппионату говорио о мањку подршке за српске рукометаше.

- Жао ми је што нас навијачи нису подржали на овом Еуру. Много Срба живи у Бечу, а то није далеко од Граца. Волео бих да осећају већу припадност репрезентацији. Разумем да људи код нас иду на кошарку и одбојку јер доживе прави резултат, али подршка је потребна и онда када не иде. Жао ми је, али врло мало навијача из Србије је било уз нас. Kада видим с колико страсти хрватски навијачи иду уз своју репрезентацију, волео бих да је тако у Србији. Сви носе дресове, то је лепо видети. Волео бих да видим стотињак српских застава, а не десет на трибинама. Навијачи из Хрватске увек долазе на почетак првенства и такву љубав према дресу треба поштовати - казао је Ненад Перуничић.