Србија је завршила резултатски такмичење на ЕП у рукомету (остао још меч против Хрватске без неког значаја). Разочарали су “орлови” по ко зна који пут на великим такмичењима, али последњих дана се много више прича о зеленим дресовима Црне Горе и застави коју су носили у аутобусу на прослави него ли резулататима.

А још када је у центру пажње бивши репрезентативац Србије онда је ствар још гора. Наиме, зеленим барјаком у аутобусу Црне Горе је махао Вук Лазовић, син прослављеног глумца Данила Лазовића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Контроверзна зелена застава на слављу рукометаша Црне Горе: Огласили се Ђукановић и Марковић (ВИДЕО+ФОТО)

Лазовић, који носи број осам, био је члан младе селекције Србоје, али касније се определио да игра за Црну Гору пошто из Србије није добио позив.

Његов отац, глумачка легенда увек је поносно истицао да је Србин, цитирао је увек Његошев "Горски венац" и јавно се гнушао црногорске нације.

Наиме, зелена боја представља сећање на зеленашки Комитски покрет из 1918. године, који је на челу са генералом Крстом Поповићем Божићном побуном устао против одлуке Подгоричке скупштине да се Црна Гора прикључи Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Црногорски медији о потезу својих репрезентативаца: Фашизам, промовисање усташке идеологије, држава је и дефинитивно умрла