Рукометаши Србије доживели су дебакл на Европском првенству. Наша селекција је већ елиминисана, а пред меч са Хрватском (20.30) селектор Ненад Перуничић решио је да отвори душу. Он је за медије из Хрватске говорио о нашем проблему.

- Што се тиче овог турнира, можда немамо квалитет као пре. Један од проблема су откази играча који више не желе да играју за Србију. За мене су играчи који су овде најбољи зато што желе да играју за своју земљу. Од 2006. нам се све то догађа, рукомет је изгубио драж у Србији - рекао је Перуничић за "Индеx".

Перуничић истиче да деца у Србији сада иду на кошарку, одбојку, борилачке спортове, да рукомет неће више нико да игра.

Био је један од најпопуларнијих спортова. Изгубили смо се у тражењу талената. Људи мисле да ће то доћи само од себе, али сада је друго време и бизнис је кључан. Деца у Србији иду на кошарку, одбојку и борилачке спортове, док у моје време деца су масовно долазила на рукомет. Сада то више никога не занима.

Селектору Србије смета и лоша подршка, коју су наши момци имали са трибина у Аустрији.

- Жао ми је што нас нису подржали. Много Срба живи у Бечу, а то није далеко од Граца. Када видим с колико страсти хрватски навијачи иду уз своју репрезентацију, волео бих да је тако и у Србији. Сви носе дресове, то је лепо видети. Волео бих видети стотињак српских застава, а не само десет на трибинама. Осећамо се усамљено, играчи осећају да немају подршку. Можда је не заслужујемо, можда је такво време, а можда људе не занима - јасан је Перуничић.