Перуничић причао Хрватима о проблему српског рукомета: Играчи не желе да играју за репрезентацију

Новости онлине

понедељак, 13. 01. 2020. у 09:02

Перуничић причао Хрватима о проблему српског рукомета: Играчи не желе да играју за репрезентацију
Деца у Србији иду на кошарку, одбојку и борилачке спортове, док у моје време деца су масовно долазила на рукомет. Сада то више никога не занима, каже Ненад Перуничић

Рукометаши Србије доживели су дебакл на Европском првенству. Наша селекција је већ елиминисана, а пред меч са Хрватском (20.30) селектор Ненад Перуничић решио је да отвори душу. Он је за медије из Хрватске говорио о нашем проблему.

- Што се тиче овог турнира, можда немамо квалитет као пре. Један од проблема су откази играча који више не желе да играју за Србију. За мене су играчи који су овде најбољи зато што желе да играју за своју земљу. Од 2006. нам се све то догађа, рукомет је изгубио драж у Србији - рекао је Перуничић за "Индеx".

Перуничић истиче да деца у Србији сада иду на кошарку, одбојку, борилачке спортове, да рукомет неће више нико да игра.

Био је један од најпопуларнијих спортова. Изгубили смо се у тражењу талената. Људи мисле да ће то доћи само од себе, али сада је друго време и бизнис је кључан. Деца у Србији иду на кошарку, одбојку и борилачке спортове, док у моје време деца су масовно долазила на рукомет. Сада то више никога не занима.

Селектору Србије смета и лоша подршка, коју су наши момци имали са трибина у Аустрији.

- Жао ми је што нас нису подржали. Много Срба живи у Бечу, а то није далеко од Граца. Када видим с колико страсти хрватски навијачи иду уз своју репрезентацију, волео бих да је тако и у Србији. Сви носе дресове, то је лепо видети. Волео бих видети стотињак српских застава, а не само десет на трибинама. Осећамо се усамљено, играчи осећају да немају подршку. Можда је не заслужујемо, можда је такво време, а можда људе не занима - јасан је Перуничић.

Коментари (8)

чивијаш

13.01.2020. 09:28

Српском рукомету фали и организација и струка. Испоставило се да су бивши рукометни асови постали просечни тренери. Рукомет су добро осећали али га нису разумели

Zoki

13.01.2020. 10:06

Sportski radnici koji nemaju uspeha u sportu trba da se promene. Nemam nista protiv brace Perunicic, ali sport i politika ne idu zajedno. Pustite nove i mladje ljude da probaju nesto da urade u Rukometnom savezu Srbije. Stalno jedni te isti se okrecu a rezultati nula.

Lazar

13.01.2020. 10:13

Usmerenost je samo na krajnji rezultat, instant proizvod bez trajne vrednosti a ne na proces odgajanja dece i igraca u skladu sa sportskim duhom. Rukomet je i sam izgubio sportski a dobio ratnički gladijatorski duh. Za izgubljenu lepotu dobija se snaga, agresivnost koja se tolerise do granice povredjivanja. Publika se navikava da dobija spektakl, igrači i rukovodstva klubova i liga profit,popularnost Rukomet nije profitabilan kao fudbal gde stadioni primaju vise navijača i okrene se vise novca

Muki

13.01.2020. 10:22

Deca nece na rukomet?? Pa ko vodi ovaj nas rukomet nije ni cudo.A to sto kazes da nece da igraju za Srbiju, normalno da nece jer igramo praistorijski rukomet koji oni ne shvataju.Perunicic i njegovo shvatanje rukometa, budi bog snama.

Goran

13.01.2020. 10:36

Хоће деца да играју итекако. Шта више треба да се деси да ова гарнитура у савезу оде. Имамо инфраструктуру да будемо Светски прваци, али и нестручан рад годинама, без реултата клубова нема мотивације. Играли су играчи доскора у репрезентацији , али без мотива. Наравно да беже деца у друге спортове. Корените промене у савезу. Остаће без клубова, осбесмислиће своје постојање, а коштају. Погледајте им само сајтове, све лиге, катастрофа. не треба даље, остало је још горе. Тужно заиста.Горан

Draga

13.01.2020. 11:56

Neće ih valjda neko moliti. Sportisti sad samo misle na novac, nemaju nikakvu ljubav za sport kojim se bave, pa ni za državu. Tako su vaspitani.