ЗОРАН Гајић, председник ОСС, разочаран је што одбојкаши нису у Берлину изборили пласман на Олимпијске игре у Токију, али за неуспех не оптужује никога. Легендарни тренер сматра да су играчи жртве нехуманог календара и да је визу за Јапан извадила селекција која је имала најмање проблема са повредама. Нада се и да ће Слободан Ковач, коме је истекао уговор, и даље водити "орлове".

- И пре одласка на квалификациони турнир рекао сам Боби да не брине. Нормално је да настави започети посао. Дакле Ковач остаје, ако хоће - истиче у телефонском разговору за "Новости" председник ОСС Зоран Гајић.

Трофејни стручњак подсећа да је и после Европског првенства, на којем су наши освојили злато без пораза, говорио да су репрезентације уједначене и да много тога зависи од здравственог стања најбољих играча.

- У Европи има девет селекција, међу којима одлучују нијансе. Можеш да будеш прави, али ако останеш без једног или двојице главних играча, падаш на девето место. Толико су селекције уједначене и тек сам у Берлину постао свестан колико је велико злато освојено у Паризу - подвлачи Гајић.

Први човек наше игре подвлаче да на квалификационом турниру у немачкој престоници игра није била у првом плану.

- Нашу игру не могу никако да коментаришем. Урош Ковачевић је дошао повређен, стегао је зубе, играо, али није могао да смечује како зна, само је кувао или пребацивао лопту. Ивовић се укочио, није могао да помогне, ровит је и Атанасијевић, који је одмах отишао у Перуђу због терапија. Једноставно, такви су дошли из клубова, Ковач их није повредио, а било је мало времена да се опораве - наглашава Гајић.

Председник ОСС још једном се осврнуо на календар такмичења:

- Ко зна који пут рећи ћу да је веома нехуман, да уништава најбоље играче. Имамо информацију да ће доћи до промене, да је ово последњи турнир, да ће ЕП 2023. одлучивати ко ће на Олимпијске игре у Паризу. То је, ипак, праведније.

ЖАО МИ ЈЕ ИГРАЧА

НИЈЕ спорно да ће Савез и селектор Ковач направити стратегију за Париз 2024.

- Ове године имамо само Лигу нација, догодине ЕП. Мени је највише жао играча, нарочито оних којима је ово била последња шанса да играју на ОИ. Њима је сигурно најтеже и потребно је да се "издувају". А ми у ОСС можемо да кажемо да нам је чаша полупуна, јер ће девојке играти у Токију.