Перуничић пред Црну Гору: Или настављамо или се враћамо подвијеног репа кући

С.К.

10. 01. 2020. у 16:32

Рукометаши верују да ће сутра (18.15) у другом колу групе А на ЕП у Грацу одиграти много боље, како би укротили "лавове"

Перуничић пред Црну Гору: Или настављамо или се враћамо подвијеног репа кући

Ненад Перуничић

БЕЛОРУСИЈУјош нису преболели, а већ их очекује дуел са Црном Гором. Рукометаши верујуда ће сутра (18.15) у другом колу групе А на ЕП у Грацу одиграти много боље, како би укротили "лавове". Победа би их оставила у трци за другу фазу и са много више оптимизма изашли би у понедељак на мегдан Хрватима.

- Сутра је дан одлуке, или настављамо или се враћамо подвијеног репа кући. Ствар је поноса, части, инспирације и одговорности које сви носимо и представљамо нашу земљу. Очекујем да момци имају бистрију главу и мало више вере. Биће тврда, жестока, фајтерска утакмица, а од момака ћу тражити све што сам и до сад. Да дају све од себе, па и да надмаше себе. Верујем да имамо снагу, карактер да покажемо зубе и победимо - истиче селектор Ненад Перуничић.

Црногорци су намучили Хрвате у првом делу, а у наставку су их Дувњак и другови умирили одбраном 5-1.

- Црна Гора је јако добра, млада репрезентација. Агресивни су, што ћу тражити и од мојих играча. Морамо да будемо обазриви, да смањимо техничке грешке на минимум, да реализација зицера буде макар 50 одсто. Да смо то имали против Белоруса, боље бисмо прошли. Ситуација није добра, нисмо кренули како треба, али мушкарци смо, знамо шта желимо. Просто морамо да видимо да ли можемо да будемо јачи у глави него што смо били - наглашава Перуничић.

Богдан Радивојевић признаје да су сами криви за пораз од Белорусије, али се нада повољнијем исходу против Црне Горе:

- Млада су екипа, која се лавовски бори све време. Мораћемо да им узвратимо истом мером, да будемо концетрисанији у нападу. Одбрану морамо да одиграмо на врхунском нивоу, да помогнемо голманима, како би они и нама. Сматрам да добра игра у одбрани, уз полуконтру и контру, може да нам донесе жељени резултат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације