АКО желе да наставе да сањају о пласману на Олимпијске игре, одбојкаши Србије сутра у Берлину морају да победе селекцију Бугарске резултатом 3:0 или 3:1. Утакмица на којој наши имају императив освајања сва три бода на програму је у дворани "Макс Шмелинг" од 14.30. Уколико Бугари дођу до два сета, они ће сигурно заузети место у полуфиналу.

У прва два кола тим који води Слободан Ковач остварио је половичан учинак - максималан пораз против Француске, а онда победу истим резултатом у дуелу са Низоземском. Бугарска је уписала два тријумфа - против "лала" 3:0 и 3:2 у окршају са "триколорима".

- Имамо позитивних резултата са њима у последње време - каже средњи блокер Петар Крсмановић. - Надамо се да ће тако бити и овог пута. Неће бити нимало лако, они су победили Француску. Чека нас веома важан меч за полуфинале, а затим за финале. Верујемо у себе, нашу екипу и стручни штаб да ћемо победити резултатом који је неопходан за пролаз даље.

Европски шампиони су данас имали прилику да тренирају и да заједно прославе Божић. Данас ће на крилима празничне атмосфере покушати да сломе отпор јаког ривала и наставе пут ка првом месту које води у Токио.

- Прижељкивали смо слободан дан, с обзиром на то да смо играли две утакмице у прва два дана. Битно је да се спремимо за трећи, најважнији меч против Бугарске. Почињу дуели који су бити или не бити - рекао је коректор Александар Атанасијевић. - Морамо да победимо, надамо се пласману у полуфинале, који је био и примарни циљ. Сигуран сам да имамо екипу која заслужује место међу четири најбоље на турниру, а касније и за борбу за олимпијску визу.

На последњих десет међусобних сусрета Србије и Бугарске, наш тим има седам победа. Прошле године у Лиги нација српска репрезентација је славила са 3:0, у истом такмичењу 2018. победили смо са 3:2... Пре тога, на Европском првенству 2017, наши су уписали максималну победу. Добро се познају и због пријатељских утакмица, које редовно играју током припрема за велика такмичења.

- Досад имамо позитиван скор против њих, али то не мора ништа да значи. Играју невероватно у последње време. Међутим, најважнија је наша игра. Ако будемо на истом нивоу као против Низоземске, можемо да се надамо проласку у полуфинале - закључио је Атанасијевић.

ЈОШ ПЕТ ВИЗА

ПЛАСМАН на олимпијски турнир досад су изборили домаћин Јапан, Бразил, САД, Италија, Пољска, Русија и Аргентина, а чекају се још победници пет континенталних турнира.