Српски одбојкаши јуре последњи воз за одлазак на Олимпијске игре.

На квалификационом турниру у Берлину, "орлови" су у првом мечу убедљиво поражени од Француске, али су се већ дан касније "орлови" вратили на пут који их је одвео и до европског трона.

Изабраници Слободана Ковача су у другом мечу Б групе квалификационог турнира у Берлину савладали Холандију 3:0 и тако задржала судбину пласмана у полуфинале у својим рукама.

Српски одбојкаши су добро отворили дуел, већ на старту првог сета стекли су два поена предности (5:3), да би средином сета стекли довољну залиху (16:10) да без драме уводни део меча реше у своју корист - 25:18.

Србија и други сет решава у своју корист резултатом 25:18. За разлику од првог сета, у којем су српски одбојкаши већ на половини већ могли да рачунају на сигурно вођство, Холанђани су у другом колико толико успевали да одрже резултатски прикључак до финиша сета, када су "орлови" повели 22:17 и дошли надомак првог тријумфа на квалификационом турниру.

Холанђани су почетком трећег сета наговестили да би могли да пруже знатно озбиљнији отпор Србији. Повели су 4:1 и 6:2, али је онда на сервис линију стао Петрић, после чега су "орлови" освојили девет узастопних поена, повели 11:6 и широм отворили врата значајног тријумфа, који је оверен неколико минута касније - 25:17.