Перуничић пред Европско првенство: Идемо да парирамо сваком

Бета

петак, 03. 01. 2020. у 10:21

Перуничић пред Европско првенство: Идемо да парирамо сваком

Ненад Перуничић фото: Н. П.

Ови момци профита немају од репрезентације, ту су зато што то воле и имају велику жељу, рекао је селектор Србије пред ЕП

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић изјавио је да је у екипи влада озбиљност и одговорност пред предстојеће Европско првенство.


"До почетка Европског ћемо имати три конкретна, озбиљна тренинга, па ћемо покушати да их искористимо максимално за неке ствари које су нам изузетно вазне. Драго ми је да видим ове момке да су спремни, орни за рад, али знам да су уморни, таква је Бундеслига. Није ми јасно што траје две недеље дуже, али ста је ту је. Што се осталих момака тиче, то су људи који имају велику жељу, вољу, карактер. Присутна је озбиљност, одговорност, добра је то екипа", рекао је Перуничић за сајт Рукометног савеза Србија.


Перуничић је истакао и да је задовољан припремним мечевима портив Египта, где је српски тим забележио победу и пораз.


"У суботу смо много висе ротирали, а у недељу кренули на резултат. Имали смо различите одбране. И после прве утакмице и пораза сам био задовољан. Биле су тешке ноге, тренинзи, свакодневна аналитика. Задовољан сам како су то изнели, иако се можда другачије гледа на тај пораз, али не смемо заборавити колико је Египат квалитетна екипа, заиста. Могу рећи да сам задовољан, пре свега тркачки и што су препознали неке греске из прве утакмице без анализе, сами су скапирали и сазревамо у том смислу. Дефинитивно је ово много другачија екипа него у октобру 2018. године. Све оно што се од њих тражи, они поштују. Ови момци долазе чистог срца и емоција. Говорили смо о ситуацијама у другим тимовима, дневницама и тако даље. Ови момци профита немају од репрезентације, ту су зато што то воле и имају велику жељу".


Пре одласка у Грац, рукометаши Србије играће припремне утакмице на турниру "Златна лига", а први портивник је Француска са којом се састају вечерас од 20.45.


"Инсистирао сам на томе да имамо јаке припремне утакмице. Не само због противника, већ због ауторитета, поштовања. Добро знате да нити један светски турнир, пре деценију, деценију и по не би могао да прође без наше селекције. У Француску идемо да парирамо сваком и покажемо да можемо да играмо. О томе смо Динар и ја причали још током претходног Светског првенства. Имам жељу и да одрадимо заједнички тренинг са Французима, мислим да би нам то много помогло".


Европско првенство почиње 9. јануара, а Србија је у групи А са Белорусијом, Хрватском и Црном Гором.


"Не живим у прошлости, гледам екипу која је сада и више немамо право да се хвалимо како смо најбољи и највећи. Смене у светском рукомету су велике. Ми смо у стварању нечега што може да буде добро. Белорусија је сјајна репрезентација, која је комплетмна. Што се Црне Горе тиче, то је млада и добра екипа, са младим тренером, који је скандинавска школа. Искрено, не свиђа ми се овај набој који постоји, за мене је то један народ и мој став је да се светиње не дирају. Момке ћу покушати максимално да заштитим од свега. За Хрвате не треба трошити речи, најквалитетнији су и то је чињеница. Морамо да гледамо себе, то је најбитније, а ја грантујем да ће ови момци бити борбени, да ће показати срце. Надам се најбољем, Управни одбор је поставио циљ прослава у наредну фазу, ја увек верујем у више. Но, видећемо, верујем у ове момке", закључио је Перуничић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације