СВЕЧАНОМ академијом, промоцијом документарног филма, аутора Мирослава Виславског, сетним причама о игри преко мреже и уручењем многобројних признања, данас је у "Спенсу" обележен значајан јубилеј, 70 година од оснивања Одбојкашког савеза Војводине.


Петар Богуновић, први оперативац војвођанске одбојке, нагласио је да од самих почетака до данашње "атомске одбојке", тај спорт има перспективу, с обзиром на велики број, 115 клубова у Војводини.


- Увек нас је красио занос и ентузијазам, да би данас били међу највећим светским силама, а наши одбојкаши и одбојкашице на крову Европе. Имамо чиме да се поносимо, повећени и доследни - истакао је Богуновић, који је уручио јубиларне Плакете истакнутим одбојкашима, Жики Врачарићу, Драгану Нишићу, Ђули Мештеру, Слободану Бошкану, Ђорђу Ђурићу, Андрији Герићу, Васи Мијићу, Вељку Петковићу, Горану Марићу, Едину Шкорићу, Зорану Гајићу, Страхињи Козићу, Боби Ковачу, Владимиру Батезу...


Награђени су и клубови, освајачи државног првенства, Партизан из Сремских Карловаца, Партизан из Клека, Јединство из Старе Пазове, Спартак, Војводина...


- Жеља је да одбојкашка Војводина буде и даље перјаница српске одбојке - обратио се Зоран Гајић, председник ОСС. - За понос су клубови војвођанске лиге из малих места, из којих се регрутују наши најбољи одбојкаши, као рецимо што је Жарко Петровић, који је дошао из Маглића. Да није таквих ентузијаста, не би било ни врхунске одбојке. Војводина је пример како би требало да се развија одбојка у нашој земљи.


ФЕСТИВАЛ ОДБОЈКЕ

МИНУЛИ викенд у Новом Саду обележио је јединствен фестивал одбојке на којем је наступило 100 екипа из Србије, Републике Српске, Хрватске, Швајцарске, Црне Горе и Грчке. Такмичили су се клубови омалдинске категорије у мушкој и женској конкуренцији.