Јамајчанска атлетичарка Шели-Ен Фрејзер-Прајс потврдила је да ће учествовати у тркама на 100 и 200 метара на Олимпијским играма у Токију наредне године, које ће бити четврте и последње у њеној каријери.Фрејзер-Прајс је ове године у Дохи трујумфовала на Светском првенству у трци на 100 метара и двострука је олимпијска шампионка у тој дисциплини.

- Учествоваћу у обе дисциплине. Прошле сезоне сам желела да пробам то, али тренер је имао друге планове, па сам радила према плановима. Он најбоље зна - рекла је Фрејзер-Прајс.

Она се током каријере углавном концентрисала на појединачна такмичења на 100 метара, где је освојила злато у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године, као и пет титула шампионке света.

Фрејзер-Прајс је освојила сребро у трци на 200 метара у Лондону.

- Радујем се трчању на 200 метара, посебно јер верујем да могу да трчим 21 секунду. То ми је велика страст и заиста напорно радим како бих испунила тај циљ - навела је 32-годишња спринтерка.

Јамајчанка је прошлог месеца најавила да ће Игре у Токију 2020. године бити последње у њеној каријери.

- Увек сам захвална на прилици да представљам своју земљу, породицу, себе, а Олимпијске игре у Токију ће бити моје последње Олимпијске игре. То је сигурно - рекла је Фрејзер-Прајс.

Олимпијске игре у Токију одржаће се од 24. јула до 9. августа 2020. године.