ТУРБУЛЕНЦИЈЕ у Ватерполо клубу Партизан не стају и све ће кулминирати сутрашњим заседањем Скупштине, на којем ће бити идабран председник, као и први човек Управног одбора. Александар Шоштар, недавно смењени функционер, сматра да седница није по прописима и наглашава да га нико није контактирао са Бањице у вези самог заседања.


- Нико из те групе ме није звао, али планирам да одем. Питање је да ли ће ме пустити да причам, али ако то буде случај, рећи ћу да је она нерегуларна - каже Шоштар.


Легендарни голман и касније функционер, додаје:


- То бих назвао "назови скупштином", и не схватам одакле журба да се закаже нова, када ни она из 2. децембра није завршена на прописан начин. Не могу са сигурношћу да тврдим, али претпостављам да је то начин да се направи још већи хаос. Јавност мора да буде обавештена, Партизан није њихово власништво.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дабовић саветник у стручном штабу ватерполиста Партизана


Подсећамо, 2. децембра ванредну седницу Скупштине прекинуо је преседник Зоран Аврамовић, јер није могао да утври ко су прави чланови Скупштине. Са њим је седницу напустио и Шоштар. Међутим, већина је остала, наставила седницу, сменила Аврамовића и Шоштара, формирала тројну комисију (Павао Виловић, Мирко Брадајић, Младен Манојловић) за коју дугогодишњи челник ВК Партизан каже да је, такође, нерегуларна.


- Председник није могао да утврди ко су чланови и дан-данас то не зна. Та трочлана комисија нема утемељење нигде у Статуту клуба. Постоји и пример једног од родитеља који је ретроактивно тражио од осталих родитеља да потпишу његово именовање као једног од чланова Скупштине, чији он члан никад није био, али они су одбили - нагласио је Шоштар.


ЧЕКАМО ОДЛУКУ ИНСПЕКЦИЈЕ

АЛЕКСАНДАР Шоштар је затражио од инспекције градског Секретаријата за спорт да провери валидност Скупштине и сада чека њихову одлуку.

- Инспекција је била у клубу и сада чекамо шта ће да кажу. Покупили су све папире, али питање је да ли им је дата комплетна документација - сумња Шоштар.