БАЗЕН у Кувајту. Судије: Спиритосонато (САД) и Садеков (Русија). Играч више: Србија 13 (4), Црна Гора 10 (3). Петерци: Црна Гора 1 (1).

СРБИЈА: Гавриловић, Бранковић 3, Бараћ 1, Нешић, Станојевић 1, Митровић, Вучинић 4, Цветковић, Мартиновић, Шулц 1, Пљеванчић, Радовић, Мишовић.

ЦРНА ГОРА: Ђуровић, Вушковић 4, Ћетковић, Вучуровић 1, Мачић 1, Радовић 2, Муришић, Мијушковић 1, Перковић, Драшковић, Франета, Исљамовић.

Преокрет за полуфинале. Ватерполисти су у четвртфиналу СП до 20 година у Кувајту у другом полувремену сломили отпор одличне Црне Горе - 10:9 (1:1, 2:4, 4:2, 3:2). Срби ће се данас (16.40) за улазак у финале борити са Италијом

После изједначене прве четвртине, у другој су Црногорци заиграли агресивније и повели са 5:3. Ривал је два гола предности имао и у трећој четвртини (7:5), да би наши успели да изједначе и у финишу четврте четвртине захваљајући Стефану Бранковићу преокрену. Нада Радничког је три минута пре краја омогућила "делфинима" да поведу са 9:8. Како је Мачић изједначио на 9:9, Бранковић је 2,17 минута пре крају успео поново да матира црногорског голмана за 10:9. Велики ривал је све чинио да изједначи, а наши су одахнули 17 секунди пре краја пошто су изблокирали Радовићев шут.

Осим Бранковића, блистао је и четвороструки стрелац Ђорђе Вучинић. n