ЈОШ два корака деле рукометашице до остварења сна и пласмана на Олимпијске игреу Токију. Српкиње су на недавном СП у Кумамотоу показале да могу да се надигравају са најјачим селекцијама света, тако да ће на квалификационом турниру за одлазак у Јапан, од 19. до 22. марта идуће године, са далеко више самопуздања изаћи на мегдан Рускињама, Мађарицама и Кинескињама. Освајањем шестог места на планети девојке су доказале да припадају светском врху.


- Наш квалитет никад није био споран. На СП је дошао до изражаја колектив, али и појединачни квалитет. И када нисмо играле добро успешно смо утакмице "затварале" на други начин. Стварно сам поносна на екипу, биле смо близу борбе за полуфинале, фалио нам је можда тај један бод. Ипак, не могу много да жалим, јер смо отишле тамо да изборимо квалификације за Олимпијске игре. Успеле смо, нека тај бод дође у квалификацијама, да изборимо Токио. А онда је све могуће и отворено - истиче сјајна Драгана Цвијић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обрадовић: Девојке су решене да оду у Токио

ЖЕЛИМО ТУРНИР У СРБИЈИ ДЕВОЈКЕ желе да се квалификациони турнир групе 2 за одлазак на Олимпијске игре, који ће се одржати од 19. до 22. марта, одигра у Србији. У РСС имају састанке око могуће кандидатуре, а генерални секретар Мазлам Џемамаилоски је само рекао: - Учинићемо све што је у нашој моћи да организујемо турнир. Подсетимо, за два места која воде у Јапан бориће се осим Србије, Русија, Мађарска и Кина.


Феноменални пивотмен слаже се са констатацијом да када се нешто страшно жели, онда је све могуће.


- Ако је цела екипа у свему томе искрена и у сваки меч улази срцем, онда је нормално ово што нам се десило на СП. Иза нас су остале много јаке и веће репрезентације, чије федерације улажу много више него што Србија улаже у рукомет. Зато сам поносна, јер смо ми ни из чега направиле нешто - наглашава Цвијићева.


Изванредне партије, ментална снага у последњих пет минута одлучујућих утакмица, донеле су више самопоуздања девојкама.


- Значиће нам доста у квалификацијама, јер смо се увериле да можемо са сваким да играмо и да имамо психичку снагу да у одлучујућим тренуцима преламамо утакмицу и победимо. Без обзира на то колико наша игра била добра, лоша, ми смо у пресудним дуелима са Данском и Немачком у последњим тренуцима успели да извучемо жељени резултат, што много говори о нашој екипи и стабилности - подвлачи Цвијићева.


У нашој селекцији сви жале што против Норвешке у прелиминарној фази нису извукли макар бод, који би много значио у другој фази.


- Не заборављамо ни Холандију. Али, на великом такмичењу свакој репрезентацији дође лош дан. Ето, Рускињама се десило у полуфиналу, а нама у групи. Било је то против Холанђанки, које су нове првакиње света. Можемо да жалимо и не жалимо. Вероватно се с разлогом десило то што нисмо победиле Норвешку, иако смо биле близу. Опет, обе су освајале СП, ОИ, тако да знају да играју овакве утакмице - каже Цвијићева.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Сањамо Олимпијске игре": Рукометни савез Србије својим хероинама приредио незабораван дочек са СП у Јапану


Драгана признаје да је веома исцрпљена, нарочито емотивно, да је имала тешку сезону иза себе. Верује да ће бити спрема за мартовске квалификације, а на опаску да их са Русијом очекује и двомеч у европским квалификацијама каже:


- Ако нешто може да се стави по страни, то су европске квалификације, да максимално будемо фокусиране на олимпијске квалификације...


НЕМАМО АУТОРИТЕТ КОД СУДИЈА

ДА ли полако враћате ауторитет код судија?

- Србија је мала земља и најлакше је њу оштетити зато што немамо велике играчице као што има Норвешка, Француска, Данска или Немачка. Ми смо једна целина, они имају три, четири рукометашице које су носиоце игре у великим клубовима, тако да ће се судија увек пре приклонити Норвешкој него Србији. Али, ја се не жалим, ту смо да се борима са свима, срећом судије не могу да шутирају на гол.