Боксери успешни на Првенству Балкана: Срби из Турске доносе девет медаља

Novosti online

14. 12. 2019. у 22:47

Боксери успешни на Првенству Балкана: Срби из Турске доносе девет медаља
Увек може боље, али оволики број освојених одличја враћа нас коначно у врх европског бокса - каже селектор Милан Пиперски
Девет медаља, пет сребрних и четири бронзане, понеће наши боксери у Србију са управо завршеног Првенства Балкана у турском летовалишту Кемер у анталијској регији. Остаје жал за златом, јер смо последњег дана такмичења учествовали у пет финала, али боље се у овом тренутку није могло.

Српски борци су после дуго времена на једном великом такмичењу, на којем је учествовало 12 репрезентација, показали да имамо потенцијала и да ће њихово време тек да дође.

- Од дванаест земаља које су учествовале ми смо у самом врху по броју освојених одличја. То је доказ да се наш бокс враћа у сам европски крем. Међутим, и чињеница да смо поражени у свих пет финала говори нам да још много морамо да радимо. Ми у тиму верујемо у наше борце, видимо њихов напредак из дана у дан и, верујте ми, неће много времена проћи, а Србија ће се у одређеним категоријама питати за злато и на Балкану и у Европи - оптимиста је селектор Милан Пиперски.

Оно што је такође велики успех српског бокса је чињеница да смо уз домаћина Турску били најбројнија делегација на шампионату. Имали смо представника у свим мушким категоријама и четири даме.

- Боксерски савез Србије на челу са Ненадом Боровчанином нам омогућава феноменалне услове. Видели сте какав третман смо имали у Турској. Трудићемо се свим силама да се на адекватан начин одужимо нашем Савезу на свему што чини за развој српског бокса - додао је Пиперски.

Најуспешнија земља на Балканском првенству била је, очекивано Турска, чији су борци најспремнији стигли на такмичење јер им је државно првенство на програм већ за седам дана. Добро су се показали и Румуни у женској, односно Хрвати у мушкој конкуренцији.

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ НА БАЛКАНИЈАДИ

Даме
Нина Радовановић (до 51 кг)    СРЕБРО
Александра Рапаић (до 69 кг)    СРЕБРО
Милена Матовић (до 75 кг)    СРЕБРО
Јелена Зекић (до 54 кг)    БРОНЗА

Мушкарци
Вељко Глигорић (до 57 кг)    СРЕБРО
Саша Миловац (до 81 кг)    СРЕБРО
Александар Јовановић (до 52 кг)    БРОНЗА
Марко Цветановић (до 63 кг)    БРОНЗА
Владан Бабић (преко 91 кг)    БРОНЗА

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације