Андреа Арсовић прецизнија од светског рекорда

Бета

14. 12. 2019. у 20:33

Андреа Арсовић прецизнија од светског рекорда

Aндреа Арсовић фото: Д. Дозет

Андреа је освојила злато на “Божићном купу” у Осијеку, уз нови државни рекорд. Овај резултат је за пола круга бољи од светског рекорда, али се они признају само на највећим такмичењима
Српски стрелци су другог дана "Божићног купа" у Осијеку освојили 11 медаља - три златне, три сребрне и пет бронзаних медаља.

Дан је обележила Андреа Арсовић, која је освојила злато пушком, уз нови државни рекорд, бољи од актуелног светског рекорда финала, саопштио је Стрељачки савез Србије.

Она је "убила" 253,4 круга и тако за 0,7 кругова надмашила досадашњи државни рекорд финала, који је држала Теодора Вукојевић.

Овај резултат је за пола круга бољи од светског рекорда који држи Индијка Апурви Чандела, али светски рекорди се признају само на највећим такмичењима.

Био је ово други државни рекорд Арсовићеве у размаку од осам дана. Прошле суботе, на Интернационалном првенству Београда она је оборила рекорд квалификација (632,1).

Уз Арсовићеву, медаље у сениорској конкуренцији освојило је још петоро српских стрелаца.

Сребрним одличјима окитили су се Бобана Момчиловић Величковић и Димитрије Гргић (обоје пиштољ), а бронзаним Ивана Анђушић Максимовић (пушка), Јасмина Миловановић и Дамир Микец (обоје пиштољ).

Све три медаље у такмичењу јуниорки пушком отишле су у руке српских такмичарки. Победила је Теодора Вукојевић, испред Иване Марић и Марије Коларевић. У такмичењу јуниора пушком Марко Ивановић је био први, а Ђорђе Савић трећи.

Турнир у Осијеку завршава се у недељу "Великом наградом Осијека", на којој ће стрелци наступити у јединственој категорији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације