ИВАНА Шпановић, атлетичарка Војводине и Вук Тодоровић, одбојкаш Војводине НС семе, најбољи су спортисти града у години на измаку.


Тако је данас у просторијама "Голф центра" на "Спенсу" одлучила комисија Градског спортског савеза Новог Сада, на челу са Владимиром Шишком.


Епитет најбољег јунора понео је Лука Роган, рукометаш Војводине, а најбоља јуниорка је Надежда Петровић, такмичарка џудо и самбо клуба Славија, вуцешампионка Европе.


У конкуренцији спортиста са инвалидитетом, без премца је и ове године Борислава Перић Ранковић, стонотенисерка клуба Спин. Титулу најбоље мушке екипе у граду понели су одбојкаши Војводине, шампиони Србије и учесници Европске лиге шампиона, док је у конкуренцији дама без премца женски стонотениски клуб Нови Сад, првак државе и учесник у најелитнијем европском такмичењу.


За најбољи клуб у целини, проглашен је рукометни клуб Војводина, првак Србије, освајач купа и учесник европске Сеха лиге.

У конкуренцији тренера, најбољи је Владимир Јовичић, учитељ џудиста Славије, другопласиране екипе у Лиги Европе, учеснику Лиге шампиона.


Специјална признања припала су аеро-клубу Нови Сад, који обележава 95 година од оснивања и баскеташима "три на три", екипи Нови Сад, најбољој на планети, коју предводи Душан Домовић Булут, и ове године најкориснији играч светске лиге.


Лауреатима ће награде бити уручене 23. децембра у амфитеатру "Спенса".