Женска рукометна репрезентација Србије је заузела сшесто место на Светском првенству, али чини се добила и најтежу групу у квалификацијама за Олимпијске игре. Дефинитивно, најбоље је било узети седмо место на такмичењу у Јапану (само један ривал у групи из Европе), али калкулације су нашим девојкама биле забрањене.

У борби за прва два места у другој квалификационој групи, екипи Љубомира Обрадовића ривали ће бити селекције Кине, Мађарске, те бронзане са Светског првенства (Русија, Холандија, Норвешка или Шпанија).

Кинескиње су бронзане са Првенства Азије, одржаног прошле године у Јапану, а на овом СП су заузеле 23. место.

Мађарице су седмопласиране са прошлогодишњег Европског првенства, а на Светском првенству у Јапану заузеле су тек 14. место.

Последња три Интерконтинентална олимпијска квалификациона турнира ће се одиграти од 19. до 22. марта, а домаћини још нису познати.

Рукометашице Црне Горе играће на турниру Групе 3, у којој су још Румунија, Северна Кореја и четвртопласирана селекција са СП у Јапану (Русија, Холандија, Норвешка или Шпанија).

Групу 1 за сада чине Шведска, Аргентина и Сенегал, а четврта екипа ће бити вицешампион света (Русија, Холандија, Норвешка или Шпанија).