Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић честитао је својим играчицама на свему приказаном на Светском првенству у Јапану.


Србија је наступ на СП завршила као шеста најбоља екипа на свету, пошто је у борби за пето место поражена од Црне Горе 28:26.

"Честитао бих репрезентацијама Србије и Црне Горе на успеху које су постигле, пласману у квалификације за Олимпијске Игре у марту. Надам се да ће се обе наћи у Токију. Ова утакмица била је ствар престижа. Најбитније је било да се нико није повредио, ми смо имали две лакше повреде. Драго ми је да девојке настављају каријере у својим клубовима здраве и орне. Честитам Црногоркама на фер плеју и коректности", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Десни бек репрезентације Србије Анђела Јањушевић изјавила је да је тим упркос поразу задовољан оним што је урадио у Јапану.

"Честитам Црногоркама на свему што су показале на овом првенству и избореним квалификацијама за Токио. Срећне смо са оним што смо оствариле. Надам се да ћемо се наћи у Токију. Сви смо уморни, било је ово дуго првенство. Упркос поразу, задовољне смо учинком у Јапану", рекла је Јањушевић.