Катарина Kрпеж Шлезак поносна на другарице: Никад се не предају, идемо корак по корак

С.К.

12. 12. 2019. у 19:33

Катарина Kрпеж Шлезак поносна на другарице: Никад се не предају, идемо корак по корак

Катарина Крпеж Слезак

Катарина Крпеж Шлезак поносна је и пресрећна на велики успех девојака на СП

КАТАРИНА Крпеж Шлезак поносна је и пресрећна на велики успех девојака на СП. Сјајна рукометашица је због трудноће одустала од планетарног скупа, али свакодневно је у контакту са својим другарицама, које ових дана одушевљавају све у Србији.

- Гледала сам сваку утакмицу. Пресрећна сам због девојака. Одлично играју, труде се, борбене су. Од почетка се видело да имају велику жељу, мотив, и драго ми је што су успеле да се изборе за квалификације за Олимпијске игре. Играле су изванредо и показале су да су јаке и када им не иде - истиче Катарина Крпеж.

Прекаљена звезда мађарског Ерда тврди да их је одувек красила ментална снага:

- То смо имале и пре, само често нисмо имале спортску срећу. Све девојке су у европским клубовима и научиле су да играју до краја. Само, да бисте успели, мора много тога да се поклопи, да све буду здраве, да се лош дан не догоди у незгодном тренутку. Ето, сада су одиграле лоше против Холандије, али то се, срећом, десило у групи. У Јапан су дошле са јасним циљем, знале су зашто се боре...

Катарина наглашава да су девојке биле опрезне пред пут, јер су ранијих година имале веома лоша искуства.

- Као и сваки спортиста, и ми увек желимо најбоље. Али биле су умерене како нешто не би избаксузирале. Ово је спорт и много тога може да поквари ваше планове. Зато је најбоље не причати, него ићи корак по корак - подвалачи Крпежова.

САЊАМО ТОКИО

ТРОФЕЈНА рукометашица очекује да се породи у фебруару идуће године. Свесна је тога да не може да помогне у квалификацијама, али се нада да ће да заигра на Олимпијским играма:

- Уопште се не оптерећујемо квалификационом групом. Играће са истим жаром, као сада на СП. Верујем да ће успети да изваде олимпијску визу. У контакту сам са селектором, ако све буде у реду, ту сам да помогнем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације