Сениорска репрезентација Србије отпутовала је у Сисак где ће од 13. до 15. децембра учествовати на претквалификационом олимпијском турниру. Са Турском, Бугарском и Хрватском, „орлови“ ће се борити за пласман у следећи круг и учешће на Зимским олимпијским играма у Пекингу 2022.

„Орлови“ су прошле зиме остварили највећи успех у историји српског хокеја, све три селекције су на светским првенствима освојиле златне медаље и пласирале се у виши ранг такмичења. Турнир у Сиску је прилика да наставе са овогодишњим успесима.

Хокејаше Србије са клупе воде канадски стручњаци селектор Џон Трип и његов помоћник Рајан Коглан, а у стручном штабу налазе се још и тим менаџер Данило Вукотић, Мариан Брадић (економ), Милош Милинковић (лекар) и Игор Вујичић (физиотерапеут).

- Очекујемо тешке утакмице, екипа је млада, али сигуран сам да ће момци дати све од себе. Најтежи дуел биће са домаћинима који су фаворити и верујем да ће последњи меч са њима одлучити која селекција пролази даље – опрезан је пред пут био тим менаџер репрезентације и генерални секретар Савеза Данило Вукотић.

Иако су имали само три дана за припреме играчи се добро познају, већина игра у ИХЛ шампионату, па није било проблема са уигравањем. Велика помоћ некадашњем немачком репрезентативцу Џону Трипу је Рајан Коглан тренер Војводине који познаје све наше „оклопнике“, али и играче нашег најљућег противника из Хрватске, па „орлови“ имају велике шансе за наставак квалификација.

Прва утакмица заказана је за петак 13. децембар у 15.00, а противник нашим момцима је репрезентација Турске.

Дрес Србије на турниру у Сиску носиће:

Голмани: Арсеније Ранковић, Југ Митић, Петар Степановић.

Играчи: Немања Вучуревић (капитен), Павле Подунавац, Угљеша Новаковић, Иван Анић, Марко Драговић, Игор Митровић, Марко Младеновић, Матеја Поповић, Андрија Шпањевић, Андреј Цвик, Виктор Ченгери, Реља Радосављевић, Урош Бјелогрлић, Срђан Марковић, Синиша Пајић, Мирко Ђумић, Срђан Суботић, Душан Грковић, Алекса Луковић, Давид Томашевић, Лазар Лештарић.

Распоред утакмица:
13.12. Србија – Турска у 15:00 сати, Бугарска – Хрватска у 19:00 сати

14.12. Србија – Бугарска у 15:00 сати, Хрватска – Турска у 19:00 сати

15.12. Турска – Бугарска у 13:00 сати, Хрватска – Србија у 17:00 сати