Извршни директор Ферарија Луис Камилери потврдио је данас да је било разговора са шестоструким шампионом Формуле 1 Луисом Хамитоном, али је рекао да је још рано говорити ко ће поред Шарла Леклера возити за италијанску екипу 2021. године.

Актуелни шампион Хамилтон разговарао је са председником Ферарија Џоном Елканом, а Камилери је рекао да су медији преувеличали значај тог састанка.

Хамилтон је са Мерцедесом ове сезоне освојио шампионску титулу, а спекулише се да би могао да пређе у Ферари 2021. године, када му истекне уговор са немачком екипом. Британац није негирао нити потврдио наводе да је разговарао са директором Ферарија.

- То је био друштвени догађај, који је некако преувеличан, али то је био друштвени догађај. Они имају неке заједничке пријатеље - рекао је Камилери новинарима у Маранелу, пренео је Скај.

Хамилтон ниједног тренутка током сезоне није наговестио да би могао да напусти Ферари, али је рекао да ће размотрити све опције, уочи потписивања вероватно последњег уговора у каријери.

Четвороструком светском прваку Себастијану Фетелу на крају следеће сезоне истиче уговор са Фераријем, па италијански тим мора да тражи новог возача који ће бити у екипи са Шарлом Леклером.

Камилери је рекао да Ферари неће журити са одлуком.

- Чињеница је да имамо дугогодишњи уговор са једним возачем, а уговор другог возача истиче на крају 2020. године. Ласка нам што посебно Луис, али и други возачи желе да дођу код нас, али било би прерано данас донети одлуку. Прерано је сада одлучивати о будућности - навео је Камилери.

Он је потврдио да ће, заједно са директором екипе Матијом Бинотом, донети одлуку о возачима 2021. године, а истакао је да није разговарао са Хамилтоном.