ПАРТИЗАН је сада морално посрнуо и надам се да ће се из тог блата извући. Нормално, правним средствима. Ово је истакао смењени председник Скупштине гиганта са Бањице Зоран Аврамовић, који је јуче са, такође, смењеним првим човеком Управног одбора Алексадром Шоштаром одржао конференцију за шмедије. И обојица су поново подвукли да су нелегално разрешени функција 2. децембра на ванредној седници Скупштине клуба, која је одржана и поред тога што је ју Аврамовић прекинуо.

- Говорио сам да сам спреман да се повучем како би дошли људи који би вратили клуб на место које му припада. Сада се борим да се вратим у клуб како би се легално наставила седница, коју је морао да прекине Аврамовић. Седница која је одржана после нашег одласка је нелегитимна и њене одлуке сматрамо неважећим. Очекујемо да за неколико дана у клуб дође инспекција Градског секретаријата за спорт и омладину и утврди ко су стварни чланови Скупштине. Ако се ово настави плашим се да ће Партизан доживети катастрофу - истакао је Шоштар.

Аврамовић је поновио да је формирана група којој је за циљ рушење легалног руководства. Тврди да су чланови те групе: директорка Татијана Ракас, председник Надзорног одбора Павао Виловић, председник Збора старих играча Младен Манојловић и секретар клуба Мирко Брадајић.

ИСПИСНИЦА ТРОЈИЦИ ИГРАЧИ јуче нису хтели да тренирају због хладне воде. Када је вода загрејана, капитену Николи Радоњићу, Филипу Радојевићу и Николи Радуловићу речено је да у јануарском прелазном року могу да потраже нови клуб. Шоштар тврди да су га играчи звали и питали шта да раде: - Саветовао сам их да чекају да добију написмено и да не журе са одласком. Напусте ли Бањицу, био би то велики ударац за Партизан... Било је притисака на играче, потписали су захтев за ванредну седницу, а напустили су је када ју је Аврамовић прекинуо - рекао је Шоштар.

- Видео сам да је чланство дописивано и преправљано како некоме одговара. Зато сам прекинуо седницу, отишао и касније сазнао да је фантомска скупштина наставила са радом и донела нелегитимне одлуке. Она по Статуту није могла да изабере трочлану комисију (Виловић, Манојловић, Брадајић), јер клуб до Изборне скупштине води Управни одбор, без обзира што му је истекао мандат - каже Аврамовић.

Шоштар је нагласио да се стиди што је на Скупштини ангажовано обезбеђење и што људи који су били у клубу, када је он дошао 1975. године, нису могли макар као посматарачи да присуствују седници. На опаску да је наводно потписивао штетне уговоре и да је клуб у минусу 6,3 милиона евра, одговорио је:

- Они који тако говоре морају то и да документују. За цифру сам први пут чуо на седници УО 13. новембра. На њу је дошла и директорка Ракас, али без иједног папира. Зато смо одлучили да се на Скупштини гласа о поверењу њој. Ракасова је, на препоруку Новака Недића, у клуб дошла 2015, као финансијски директор, а две године касније постала је генерални директор. Могао је већ тада да се направи пресек стања и онда би се знало колико је ко утицао на дуговања.

Шоштар тврди да генерални директор не може да очекује да само УО обезбеђује средства и пита се шта се учинило да би се дуг смањио.

- Све се усталасало када смо најавили долазак нових људи у клуб, који од те намере не одустају. Али, очигледно се некима не иде из клуба - истакао је Шоштар.

Легендарни ватерполиста је подвукао да је последњих година Партизан одржавало у животу стручан рад са децом, омладинска школа. И сада прети да се то уруши.

- И даље мислим да се у Србији поштује закон и да само треба да се ради по њему. Верујем да ће се седница наставити и да ће бити донете легалне одлуке.

А Зоран Аврамовић је подвукао:

- Не боримо се да задржимо своје функције. Циљ нам је промена Статута клуба, а не можемо више да гледамо да је рачун блокиран 1.100 дана. Партизан је преживео санкције, бомбардовање 1999, преживеће и ово.

ОГЛАСИЋЕ СЕ ЈСД

ШОШТАР верује да ће се огласити и Спортско друштво:

- Ватерполо нема снагу фудбала, па да се уведу ванредне мере. Мислим да ће се ЈСД брзо огласити, неопходно је да добију само праве информације, јер још немају јасну слику.