Српкиња која се попела на Монт Еверест: Очекивала сам да буде тешко, али било је још теже

Новости онлине

11. 12. 2019. у 15:55

Српкиња која се попела на Монт Еверест: Очекивала сам да буде тешко, али било је још теже

Вања Удовичић и Долорес ел Шелех

Захваљујући теби, српска застава се поново завијорила на „крову света“, рекао је Долорес министар спорта Вања Удовичић

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас, на Међународни дан планина, са Долорес ел Шелех, планинарком која је недавно ушла у историју као друга Српкиња која се попела на „кров света“ - Монт Еверест!

С обзиром на то да је Долорес по оцу Јорданка, а по мајци Српкиња, тада је уједно постала и прва Јорданка и прва Aрапкиња која је освојила највиши врх на планети, висок 8.848 метара.

Долорес је министру
Удовичићу пренела са каквим се изазовима сусрела током физички и емотивно изузетно напорног успона.

„Очекивала сам да буде тешко, али било је још теже! Међутим, кад сам се попела, тај осећај радости и позитивног шока је вредан свега. Било је минус 38 степени, па нисам смела да скинем маску, само рукавицу и то на секунд“, кроз осмех је описала млада планинарка која је претходно освајала Килиманџаро и Елбрус.

Министар Удовичић јој је честитао огроман успех.

„Захваљујући теби, српска застава се поново завијорила на „крову света“. Ти си један од примера да за храбре, одважне и упорне младе људе са спортском енергијом и духом ништа није немогуће. Свака част на овом великом подвигу, желим ти још много планинарских и, наравно, животних успеха и радости“, рекао је том приликом Удовичић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације