Екипе Формуле 1 једногласне: Нећемо нове Пирелијеве гуме!

Бета

10. 12. 2019. у 21:24

Екипе Формуле 1 једногласне: Нећемо нове Пирелијеве гуме!

Пирели гуме Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Научене лекције биће непроцењиве за будући развој гума - наводи се у саопштењу Међународне аутомобилске федерације (ФИА).
Екипе Формуле 1 једногласно су одбиле гуме које је Пирели предложио за 2020. годину.

Како је пренео Би-Би-Си (ББЦ), италијански произвођач гума надао се да ће нови дизајн бити корак напред у плановима за увођење мање осетљивих гума, на којима возачи могу боље да се тркају у својим болидима.

Међутим, на тестовима у Абу Дабију прошле недеље, екипе су користиле овогодишње гуме.

- Научене лекције биће непроцењиве за будући развој гума - наводи се у саопштењу Међународне аутомобилске федерације (ФИА).

Пирели се за сада није огласио.

Одлука да се задрже овогодишњи модели гума велики је ударац за Пирели и Формулу 1, који су желели гуме на којима возачи могу боље да се тркају, у односу на гуме које су коришћене у последњих неколико година.

Удружење возача тражило је издржљивије гуме, како би могли квалитетније да се тркају, него што су до сада могли у Пирелијевој ери.

Пирелијеве гуме које се од 2011. године користе у Формули 1 имају тенденцију прегревања када се јако користе, што значи да возачи не могу дуже време да возе уз противника. Због тога тркама доминира управљање гумама и екипе које су правиле најбоље стратегије у већини случајева су побеђивале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације