Бибић има велике амбиције: Бронза, па сребро, на реду је злато

Бета

10. 12. 2019. у 15:41

Бибић има велике амбиције: Бронза, па сребро, на реду је злато

Елзан Бибић Фото: АСС

Сваки крос трчим у свом стилу и трудим се да од самог старта кренем у јаком ритму. Задовољан сам оствареним успехом, ово је круна моје сезоне - рекао је Елзан
Репрезентативац Србије у атлетици Елзан Бибић изјавио је данас да је задовољан освојеном сребрном медаљом у трци млађих сениора на Европском крос првенству у Лисабону и да се нада да ће на следећем освојити златну.

Млади Новопазарац је на конференцији за новинаре у просторијама Атлетског савеза Србије у Београду рекао да је, иако је био међу најмлађима, био спреман.

- Имао сам велику конкуренцију и стаза је била тешка. Сваки крос трчим у свом стилу и трудим се да од самог старта кренем у јаком ритму. Задовољан сам оствареним успехом, ово је круна моје сезоне. Прошлу сам затворио бронзом, ову сребром, надам се следећу годину златном - рекао је Бибић.

Он је додао да тек очекује квалитетне резултате и да се нада да ће изборити наступе на дворанском првенству света у Кини и Олимпијским играма у Токију.

Тренер Рифат Зилкић је истакао да су припреме за Првенство европе у кросу биле изузетно дуге и да је Бибић на такмичење отишао са амбицијом да освоји медаљу, иако је неколико атлетичара имало боље резултате од њега.

- Оно што је најбитније, у суровој бици са француским такмичарем (Жими Гресје), који је био двоструки првак Европе и претио Бибићу, Елзан му је пружио снажан отпор и ова сребрна медаља је за мене као златна. Ово је путоказ да смо на добром путу - казао је Зилкић.

Председник АШ Веселин Јевросимовић честитао је Бибићу на освојеној медаљи која је, како је навео, изванредан резутат за атлетику у Србији.

- Ово је наша седма медаља са пет европских првенстава у 2019. години. Изузетан крај још једне успешне атлетске сезоне - изјавио је Јевросимовић.

Двадесетогодишњи Новопазарац је до титуле вицешампиона Европе дошао претрчавши стазу од 8.225 метара за 24 минута и 25 секунди.

Злато је освојио осам секунди бржи Француз Жими Гресје, док је Абдесамед Оукелфен из Шпаније освојио бронзу и за Бибићем је закаснио девет секунди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације