Премијер Русије Дмитриј Медведев оценио је да је данашња одлука Светске антидопинг агенције (WАДА) "манифестација хроничне антируске хистерије".

- Чињеница је да се ове одлуке понављају и често примењују на оне спортисте који су већ кажњени на овај или онај начин... Чини се да је реч о наставку антируске хистерије, која је већ постала хронична - рекао је Медведев у Горком, преноси ТАСС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ни Путин не може на Олимпијске игре у Токио

WАДА је данас суспендовала Русију на четири године са свих великих спортских такмичења због манипулисања допинг подацима.

- Недавно сам у једном интервјуу рекао да, на руској страни, и даље постоје проблеми са допингом. То је немогуће порећи - додао је Медведев.

Он је, ипак, навео да би све релевантне организације у земљи требало да се жале на одлуку WАДА.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Незапамћен скандал у свету спорта: Русија избачена са Олимпијских игара, али не и Европског првенства у фудбалу

Данашња одлука WАДА значи да руска химна и застава неће бити дозвољене на Олимпијским играма у Токију 2020. године, као и на Светском фудбалском првенству у Катару 2022. године.

Међутим, спортисти који докажу да нису учествовали у допинг скандалу моћи ће да се такмиче на Олимпијским играма под посебним условима и неутралном заставом.