РЕЦЕПТ је увек једноставан: само победа над Данском даје могућност рукометашицама Србије да се боре за одлазак на квалификациони турнир за Олимпијске игре, а у идеалном сценарију и пласман у полуфинале СП у Кумамоту.


ПОЛУФИНАЛЕ - Српкиње ће се пласирати међу четири најбоље на свету уколико победе Данкиње, Холандија не савлада Кореју, а Норвешка матира Немачку.


ТРЕЋЕ место - Треће место у групи, које гарантује одлазак на квалификациони турнир на ЛОИ, девојке ће изборити уколико савладају Данску, Холандија не победи Кореју, а Норвешка и Немачка одиграју нерешено. Уколико Холандија савлада Кореју, неопходна је победа Норвешке над Немачком. Ако Немачка победи Норвешку, Кореја не сме да изгуби од Холандије.


ЧЕТВРТО место - Српкиње су у случају победе над Данском сигурно четврте, ако Холандија савлада Кореју а Немачка Норвешку или те две селекције одиграју нерешено. Наше даме су четврте и ако ремизирају са Данском. То место не гарантује одлазак на квалификациони турнир, јер би се за седмо место бориле са четвртом селекцијом из групе 2, а то је тренутно Шведска. Могуће је да се за седмо место боре и са Црном Гором.


ПОРАЗ - У случају пораза од Данске, наше би биле пете, јер и да Холандија изгуби од Кореје имамо слабију гол-разлику.


КВАЛИФИКАЦИЈЕ У МАРТУ 2020.

ПЛАСМАН на Олимпијске игре обезбедиће првак света. Карту за Токио раније су извадиле: Француска, Јужна Кореја, Ангола, Бразил и домаћин Јапан. Од 19. до 22. марта одржаће се три квалификациона турнира, са којих ће по две најбоље селекције отићи у Токио.