Српска рукометашица Кристина Лишчевић рекла је да је њена екипа победом против Немачке у последњим тренуцима утакмице показала да никада не одустаје и да ће дати све од себе да испуни циљ и пласира се олимпијске квалификације.


"Велика победа. Честитам девојкама на страшном менталном склопу у последњих пет минута. Ово је четврта утакмица у којој смо показали да никад не одустајемо, да ћемо се борити до краја, да ћемо живот оставити за бодове. Све смо ближи Олимпијади, желимо што боље место и да нам се ти снови остваре", рекла је Лишчевић, пренео је Рукометни савез.


Рукометашице Србије победиле су Немачку са 29:28 у другом колу друге фазе Светског првенства у Кумамотоу, голом Лишчевић у последњим тренуцима утакмице из седмерца.


"Имали смо више контроле у првом него у другом, када смо имали много падова и престали да радимо оно у чему смо били најбољи. Мало нам је опала креативност, имали смо пар глупости, шутеви преко гола, пробијања, можда судије, можда нису. Драго ми је да смо се извукли из свега тога много јаче него Немачка, која је фантастична екипа", навела је Лишчевић.


Упитана о седмерцу у завршници, Лишчевић је рекла да је била смирена.


"Оно што је увек у глави, помислила сам: 'Чекај је што дуже можеш, чим изабере страну друга ће бити слободна где год да шутнем. Друго и да ми крене у исту страну, шутнућу јој толико јако да ће ући у гол заједно са лоптом", додала је.


Србија ће у трећем колу играти против Данске, од 10 часова у среду.


"Данска је јак противник. Имамо слободан дан, да се опоравимо и вратимо у игру на најбољи начин", навела је Лишчевић.