Српска рукометашица Драгана Цвијић рекла је да је поносна због данашње победе против Немачке на Светском првенству у Јапану и навела да је њена екипа пре свега због великог карактера и даље у игри за пласман у квалификације за Олимпијске игре 2020. године.


"Пресрећна сам, ово је моја омиљена победа у каријери. Бориле смо се до краја, знале смо колики је улог, колико значе два бода. Издржале смо, веровале смо да можемо да победимо, иако је било падова у другом полувремену. Снага тима је победила, препоносна сам, дале смо више од 100 одсто и заслужено победиле", рекла је Цвијић, пренео је Рукометни савез.


Рукометашице Србије победиле су Немачку са 29:28, у другом колу друге фазе такмичења на Светском првенству у Кумамотоу. Цвијић је била најефикаснија у српском тиму са седам голова.


Победоносни гол постигла је Кристина Лишчевић из седмерца у завршници утакмице. Србија сада има четири бода на четвртом месту, док Немачка на првој позицији има бод више.


"Показале смо огроман карактер, то би требало да нас краси и само због тог карактера имамо четири бода. Не могу да кажем да смо боље од Немачке, Кореје, Данске, али не дамо на себе и нећемо дати. Желимо Олимпијске игре више него ишта на свету. Сад смо опет у игри, не знам какав је расплет, желимо да победимо Данску, да пробамо да их изненадимо, да играмо нашу игру. Ако можемо да их пребијемо, да узмемо два бода, па како буде нека буде", рекла је Цивијић.


У трећем колу у среду од 10 часова Србија ће играти против Данске.