Рукометашиице Србије су уписале велики тријумф на СП у Јапану против Немачке - 29:28. Јунак меча је била Кристина Лишчевић, која је са седам метара донела тријумф нашим девојкама и велику шансу да изборе квалификације за Олимпијске игре у Токију. Не треба заборавити ни Јовану Рисовић, која је "спустила ролетну" у другом полувремену.

Одлично су Српкиње одиграле прво полувреме, нарочито његов први део. Лишчевић је одлично разигравала саиграчице, Лавко, Стоиљковић и Цвијић су биле маестралне. Одлична је била и Катарина Томашевић на голу Србије. Све је било перфектно до 12:7, када су наше девојке пропустиле прилику да се одлепе.

Немице су се пробудиле. Обрадовић чини се мало закаснио са тајм-аутом и Немице су се вратиле у какав такав егал. Дошле су и до изједначења 16:16, када је Дијана Радојевић искључена. Ипак, Српкиње опет успевају да направе плус два - 19:17 и са тим резултатом се одлази на одмор.

Српкиње су лошије почеле друго полувреме и Немице су направиле преокрет - 20:21. Много теже се играло у нападу у наставку меча. Нико није могао да направи већу залиху, Лишчевић је држала Србију у игри, као и Лавко која је минут пре краја исписала на семафору - 28:28.

Рисовић је скинула зицер у последњом нападу. И онда оно најлепше, одличан последњи напад су одиграле наше девојке, избориле седмерац преко Лавко, а тачку на и ставила је ко друго до Кристина Лишчевић.

Србију је до импресивне победе поред Лишчевићеве предводила Драгана Цвијић са седам голова уз само један промашај из игре. Пет је постигла Јелена Лавко, четири је додала Слађана Поп-Лазић, док је хероина Лишчевић дала два, али и одлично командовала игром наше репрезентације.

У редовима Немачке најбоља је била Миневскаја са шест голова, а по пет су дале Бенке и играчица утакмице Бергер.

Велики тријумф Српкиња, које у последњем колу играју против Данске и имају лепе шансе да изборе пласман на квалификаациони турнир за Олимпијске игре. А можда ако се поклопе данас неки други резултат, изборе и пласман у полуфинале СП. Ипак, тешко је очекивати да Данска победи Холандију, а Јужна Кореја одличну Норвешку, па да наше даме имају лепе шансе да се у последњем колу боре за пласман међу четири најбоља тима на свету.