Ерупција ММА шампиона у „ватреном рингу“ обележила је историјско борилачко спортско вече у Новом Саду, врхунски интернационални борилачки спектакл Serbian Battle Championship 25 (СБЦ)! Велика дворана СПЕНС-а угостила је познате и признате светске мајсторе у шестоугаоном борилишту – хексагону, а ова велика интернационална манифестација најбрже растућег спорта на свету оправдала је сва очекивањА.


Сваки меч је био прича за себе, али сваки је обележио прави рат противника у борби за наслов шампиона.


Борбе које су претходиле биткама за престижне СБЦ шампионске појасеве, нису одступале од атрактивности, квалитета и умећа које су борци приказали. Посластице вечери свакако су биле битке за шампионски појас, укупно четири, где је до наслова шампиона стигао и српски борац Миро Јурковић у средњој категорији против светског првака у бразилској џију-џици, из Бразила, Маноела Фернандеса Нета.


У главној борби вечери судариле су се по други пут у 2019. две легенде светског ММА - актуелни шампион, који је наступао на свим великим светским турнирима, Бразилац Мајкл "Биг Риг" Фалкао, и изазивач, хрватски борац са највише УФЦ наступа иза себе, Игор "The Duke" Покрајац. Већ у првој рунди Покрајац је показао сву своју снагу и моћ и нокатутом се осветио Фалкау за пораз нокаутом у првој рунди који је доживео од овог Бразилца у мају 2019. у Оџацима.


Бранилац титуле у лакој категорији, до 70 кг и једна од највећих светских нада, представник легендарне бразилске Chute Boxe”, Џексон "Тортора" Лоуреиро, након велике и изједначене борбе наставио је низ победа и одбранио појас победом над, искусним и реномираним ратником из Београда, Слободаном "Лимп" Максимовићем познатим и као „српски Џејсон Стејтам“ јер неодољиво подсећа на славног енглеског глумца.


За наслов најбољег борца у мува категорији гледали смо врхунски бразилско-руски окршај између Жоридсон Реис де Соуза и непораженог дагестанског феномена, са највишим одличјима на светским комбат самбо такмичењима, Магомедгаџија Шанавазова. Упркос посекотини на лицу и крви која је липтала Шанавазов је показао да је неасломив орах.


Миљеник женског дела публике, један од највећих домаћих потенцијала, непоражени борац новосадског „Family fight teama” Предраг Богдановић у испиту каријере против реномираног бразилског борца, мајстора партерне борбе Лаерте Силве доказао је да је будућност ММА спорта у Србији. Бриљантним лута ливре акцијама уштоповао је противника и залужено дошао до тријумфа.


Велику пажњу и одушевљење свих присутних изазвала је борба две даме, прелепе ратнице Јулије Пајић и Марине Михајличин која је полугом на руци у првој рунди припала Пајићевој.


РЕЗУЛТАТИ:

1. Немања Уверић победио Адриана Радовановића нокаутом 1Р 0:46

2. Маx Лима победио Ненада Аврамовића нокаутом 2Р 4:14

3. Јулија Пајић победила Марину Михајличин полугом на руци 1Р 4:15

4. Марио Жгела победио Живага Џибу Франциска техничким нокаутом 1Р 5:00

5. Немања Ковач победио Антониа Паула Нега једногласном судијском одлуком 3Р 5:00

6. Лукас Ананиас победио Кирила Тропинина нокаутом 1Р 4:57

7. Предраг Богдановић победио Лаертеа Силву једногласном одлуком 3Р 5:00

8. Магомедгаџи Шанавазов победио Џоридсона де Соузу "Феина" виа подељеном судијском одлуком 3Р 5:00

9. Миро Јурковић победио Маноела Фернандеса Нета Јр. једногласном одлуком 3Р 5:00

10. Џексон "Тортора" Лоуреиро победио Слободана Максимовића једногласном одлуком 3Р 5:00

11. Игор Покрајац победио Маикела Фалкаа техничким нокаутом 1Р 3:24