Обрадовић: Свака репрезентација улаже много, а зависимо од неке непрофесионалне одлуке или слободног убеђења судија

Бета

07. 12. 2019. у 14:45

Обрадовић: Свака репрезентација улаже много, а зависимо од неке непрофесионалне одлуке или слободног убеђења судија

Љубомир Обрадовић Фото: Н. Параушић

Против Словеније нисмо имали ниједан седмерац. Грешка у корацима која се свира Кристини Лишчевић не свира се Норвежанки Офтедал, која ради исто то - прича селектор Србије
Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је данас да је задовољан пласманом у други круг Светског првенства, не и тиме што нису пренети бодови, али је истакао да његова екипа у наставку шампионата "може да игра са свима".

- У суштини би требало да будемо задовољни. Прошли смо у други круг што је био циљ. Нисмо задовољни што нисмо пренели бодове. Против Норвешке смо и могли, док против Холандије нисмо били на потребном нивоу. Вратили смо се у мечу са Словенијом. Сада следе утакмице са Корејом, Немачком и Данском. Можемо да играмо са свима и зато желимо да остваримо оно због чега смо и дошли - рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рукометашице Србије сазнале имена противника у наредној фази Светског првенства

Пет мечева је иза репрезентације Србије на Светском првенству у Јапану, а у наредна три следи расплет што се тиче пласмана у борбу за медаље и олимпијске квалификације, у којима ће се наћи тимови од другог до седмог места, уз могућност померања у случају пласмана Јужне Кореје и Јапана (континентални шампион и домаћин), за два места ниже.

Први противник Србије у главној фази шампионата биће Јужна Кореја. Рукометашице Србије победиле су Кореју на прошлом Светском првенству у Лајпцигу, као и пре десетак дана на "Сеул Купу".

- Прочитали смо их како играју, што не значи да ћемо и сада. То је врло, врло незгодна екипа. Победиле су Француску, играле одлично у групи. Биће то незгодна утакмица од почетка до краја. Свако има своје адуте, трудићемо се да наши буду бољи - рекао је Обрадовић.

И са преосталим ривалима у групи, Немачком и Данском, ова генерација српских рукометашица има позитивних искустава. "Поред Кореје, и са ове две репрезентације можемо да се носимо. Играли смо, видели да можемо - рекао је селектор Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обрадовић: У рулет завршници одлучила је срећа

За пласман у олимпијске квалификације биће потребно завршити међу четири најбоље екипе у групи. Упитан да ли то потенцира у разговорима са рукометашицама или су оне и саме свесне шансе која им се пружа, Обрадовић је одговорио: "Сви ми то знамо".

- Очекивали смо да пренесемо два бода, тако би тај циљ било много лакше остварити. Не смемо се предавати, девојке су показале фино уздизање против Словеније. Имали смо негативан почетак против Холандије и Словеније. Против Холандије нисмо ни покушали да се вратимо, међутим, против Словеније је било другачије - рекао је он.

Селектор Србије је истакао да је и судијски критеријум требало да буде другачији.

- Против Словеније нисмо имали ниједан седмерац. Грешка у корацима која се свира Кристини Лишчевић не свира се Норвежанки Офтедал, која ради исто то. Некоме се свира, некоме не. Видите незадовољство Мађарица суђењем истог судијског пара из Немачке са којима ми нисмо били задовољни против Норвешке. Велики је улог, а мало одговорности. Свака репрезентација улаже много средстава, рада, труда, ризика, сетите се колико је повреда било на прошлом такмичењу, а зависимо од неке непрофесионалне одлуке или слободног убеђења - навео је Обрадовић.

Обрадовић је уживо гледао елиминацију актуелних светских и европских шампионки - Француске од Данске.

- Велико је изненађење што је светски шампион елиминисан. Оне су се, међутим, пласирале на Олимпијске Игре. Данској је ово била последња шанса, да су испале, не би се пласирале и то би осиромашило женски светски рукомет. Показале су велику жељу, знање, голман им је био одличан. Француска је доста играла са подмлађеном бековском тројком, да ли су искористили турнир да планирају будућност или су стварно боље од искуснијих играчица, не знам, али нису успели да одрже резултат.

Обрадовић је, на крају, навео и који су тимови "по мери" на овом Светском првенству.- Русија сигурно, Норвешка са наше стране жреба, ту је Холандија... Шпанија фино игра овде, биће ту добрих ствари до краја - закључио је Обрадовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације