Сјајне вести стижу из Москве, где су српске репрезентативке у теквондоу Милица Мандић и Тијана Богдановић овериле пласман на Олимпијске игре, које се одржавају следеће године у Токију.

Милица је учешће на Играма изборила баш на свој 28. рођендан и то ће за Мандићеву бити треће учешће на најважнијем светском спортском догађају, док ће Тијана други пут стати на татами олимпијског теквондо турнира.

- Крај године и најјачи турнир по обичају је финални Гран при. Овај има посебан значај јер се овде решава виза за Токио - рекао је Драган Јовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије.

- Још једна добра ствар је била што је Тијана ушла у финале преко изузетних конкуренткиња које ће то исто бити и у Токију. Милица је победом над троструком светском шампионком Британком Бјанком Волден успела да прекине доминацију једне од најбољих такмичарки. Бјанка је побеђена у најбољем моменту за нас. Сутра имамо још финалне борбе и надам се да ће девојке и то изгурати.

Тијана Богдановић ће се финалу категорије до 49 килограма наћи са једном од најбољлих такмичаки Кинескињом Ву. Она је била најуспешнија спортисткиња до Рија и Тијана Богдановић је те 2016. године победила у четвртфиналу и тако избацила са њеног пута да освоји три Олимпијска злата. После паузе због трудноће Кинескиња се вратила, а од Богановићеве је поражена и ове године у Риму.

Као и Тијана, и Милица Мандић ће у финалу за противницу имати Кинескињу Зенг.