ЗОРАН Аврамовић и даље сматра себе председником Скупштине Ватерполо клуба Партизан и тврди да је на Бањици формирана "криминална група" са циљем да руши легално изабрано руководство и да спречи неопходну промену Статута клуба.

- Контролишући захтеве директорке Татијане Ракас и Надзорног одбора, дошао сам до закључка да је већ формирана "криминална група" са циљем рушења легално изабраног руководства и спречавање неопходне промене Статута клуба, који је предложио УО. У захтеву за сазивање ванредне седнице Скупштине, који је потписао председник НО Павао Виловић, стоји и констатација "да је Скупштина верификовала завршни рачун за 2018. и да овом констатацијом желимо да се још једном потврди законитост пословања ВК Партизан - каже у свом саопштењу Аврамовић.

Тврди да се "криминална група увећала" када је добио мејлове од Младена Манојловића, који се потписао као "председавајући Збора старих играча", и од Стефана Дурлевића, који се "лажно представио као члан Скупштине".

Аврамовић наглашава да УО није добијао периодичне извештаје од директорке Ракас. Такође, истиче да су преостала два члана Надзорног одбора потврдила да никада нису учествовали у раду НО.

- То значи да је председник НО Виловић нестатутарним и незаконитим радњама самовољно потврдио законитост завршног рачуна за 2018. Тиме је учинио кривично дело - истиче Аврамовић.

Према његовим речима, ова група је вршила притисак на играче, да је емитовала тајни и неовлашћени снимак разговора са једним бившим чланом УО ВСС, као и да је слала службеника клуба да лажно информише играче пред финални турнир Купа Србије.

Он наглашава да је "криминална група" фалсификовала списак чланова Скупштине клуба, да је подметнула лажни дневни ред и лажни записник са последње седнице, који он као председник није потписао. "То је омогућило неформалној групи која се представља као Скупштина клуба да потврди мандат директорки Ракас и да формира трочлану комисију (Мирко Брадаић, Младен Манојловић, Павао Виловић) која ће водити клуб."

- Њихова прва одлука да смене шефа струке Стефана Ћирића је нестатурна, јер према члану 36. то припада Управном одбору - истиче Аврамовић.

Аврамовић очекује да је време за покретање државних органа:

- Фалсификати, удруживање у "криминалну групу" и слање финансијског извештаја, уз сагласност председника НО, о законитости рада и финансијског пословања клуба, злоупотреба званичне интернет-странице клуба, лажно представљање и обмањивање јавности, лажно информисање играча, тајно и неовлашћењо снимање и репродуковање разговора, као и одлуке супротне Статуту клуба, сасвим су доста и за покретање активности државних и других чинилаца друштва.

ПРОТЕСТИ РОДИТЕЉА
АВРАМОВИЋ тврди да ових дана прима притужбе родитеља, јер клуб последњих месеци не издаје признанице за уплаћену чланарину на благајни, већ ко хоће може да фотографише уплату мобилним телефоном.

- Неоверавањем уговора са играчима код овлашћеног органа у ВСС, директорка Татијана Ракас свесно врши диверзију у клубу, с обзиром на то да оваквим нечињењем сви играчи могу бити слободни у јануарском прелазном року - истиче у саопштењу Аврамовић.