Рукометашица Србије су успеле да саваладају Словенију у тешком мечу са 29:27 и остале на Светском првенству у Јапану. Изабранице Љубомира Обрадовића иду у наредну фазу такмичења као трећепласиране у групи. Поред Србије даље иду селекције Норвешке и Холандије. Србија је сакупила шест бодова у групи, али даље не преноси бодове јер је савладала екипе које нису избориле пласман даље (Анголо, Кубу, Словенију).


Заслуге иду на рачун целог тима, а Слађана Поп Лазић је без грешке предводила екипу. На крају у јунаке меча уписала се и Катарина Лишчевић са последња два гола и победу Србије.


Много је лоше кренула Србија одлучујућу утакмицу на Светском првенству у групној фази. Словенке су до 8. минута меча имале на својој страни 0:5 (!). Било је много грешака и селектор Обрадовић је морао да направи резове и промеша карте ...


Током првог полувремена успеле су рукометашице Србије да се доведу у ред са новим снагама на терену и предвођене Слађаном Поп Лазић, која је била непогрешива, направиле су преокрет и на одмор отишле са поеном предности – 13:12.


Одмах на почетку другог полувремена Србија је, преко Лавко, дошла до +2 – 14:12 (32. минут). Слађана Поп Лазић наставља да тресе мрежу противница за максимално вођство од 15:12. Са два везана гола (један седмерац) Словенија је успела да смањи разлику 15:14, али је Слађана Поп Лазић вратила причу на старо – 16:14...


Успеле су Словенке да изједначе на 17:17, али је Поп Лазић, на асистенцију Лавко, била незаутављива. Ова жена до сада има учинак 7/7. Резултат се мењао гол за гол, до 42. минута када Словенија прави преокрет 19:20. Србија јури ривалке, а капитен Лавко изједначава 20:20. Међутим, Словенија преко Барич враћа минимално вођство 20:21, а Србија греши у додавању и губи напад. Станко увеђава то вођство и то са леве стране за 20:22 у 45. минуту.


Одбрана Србије је почела да попушта. Станко је за наше играчице постала озбиљан проблем, баш као и њени голови који су довели Словенију до +3 – 20:23 у 46. минуту. Вратио је селектор Обрадовић у игру Марију Обрадовић, коју је извео када је на почетку ишло лоше. У првом нападу је изгубила лопту, али је одмах у следећем тресла мрежу противника и после четири минута променила резултат за Србију – 21:23. Трифуновић и Пол Лазић су наставиле серију и изједначиле 23:23. Међутим, Станко даје свој осми гол 23:24. Уписује се и Драгана Цвијић међу стрелце 24:24 (50. минут). Марија Обрадовић, у пуном трку, враћа вођство Србији – 25:24...


Бориле су се обе селекције. Србија је добила још једну расположену играчицу – Жељка Николић голом увећава разлику 6. минута пре краја меча – 27:25, а на другој страни Катарина Томашевић брани шут Станко. Словенија је 4. минута без погодка и није искористила два пута нападе са играчицом више.


Ана Грос прекида голгетерску кризу, али Дијана Радовић прави фаул за искључење. Србија је са два играча мање, не користи прилику у нападу и то кажњава Станко која преко целог терена и целе одбране баца лопту и погађа гол за изједначење 27:27 минут пре краја.


Лишчевић погађа за 28:27 и Србија краде лопту за нови напад 30 секунди пре краја.После тајм аута Лишчевић погађа поново за наставак такмичења 29:27