Невероватна прича стиже из Хрватске. Двојица држављана Нигерије, иначе репрезентативци у стоном тенису, су депортовани из Хрватске у Босну. Њих двојица су дошли у Пулу на Пети међународни универзитетски шампионат, а завшрили су у мигрантском центру у Великој Кладуши.


Ебох Кенет Чинеду и Аби Учена су све време покушавали представницима хрватске полиције да објасне ко су, имали су сва валидна документа, али ништа није помогло.


- Више од пет сати су нас држали у полицијској станици - почиње причу Чинеду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Ушао сам у собу без прозора, наоружани Срби су били пред вратима": Бразилац открио најстрашнију епизоду из каријере


Тада је кренула права драма пошто су их онда преместили на место које њима није било познато.


- Дошли смо на друго место када је стигао други комби и онда су нас заједно са тим људима превезли даље. Комби је поново стао и тада су нас извели напоље и викали да потпишемо нека документа - прича Чинеду и наставља у истом даху.


- Рекао сам им да нећу да потпишем нешто што не разумем. Тада је други полицајац извадио пиштољ и рекао да ће ме упуцати ако не потпишем. Био сам преплашен и потписао. Они су нам тада узели све. Остали смо без новца, пасоши и ствари су нам остале у хостелу. Срећом, успели смо да контактирамо колегу из Нигерије који је био у Загребу и који је успео да пошаље документа у Велику Кладушу - завршио је Чинеду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Цео стадион остао у шоку: Голмане, шта ти би? (ВИДЕО)


Из МУП-а су саопштили да не знају како се то догодило.