“Претили су да ће нас упуцати ако не потпишемо документа”: Нигеријски спортисти открили како су их киднаповали у Хрватској (ВИДЕО)

Novosti online

четвртак, 05. 12. 2019. у 19:07

“Претили су да ће нас упуцати ако не потпишемо документа”: Нигеријски спортисти открили како су их киднаповали у Хрватској (ВИДЕО)

Фото: Screenshot/Youtube/Žurnal

Двојица држављана из Нигерије су због грешке полиције у Хрватској завршили у мигрантском центру у Босни

Невероватна прича стиже из Хрватске. Двојица држављана Нигерије, иначе репрезентативци у стоном тенису, су депортовани из Хрватске у Босну. Њих двојица су дошли у Пулу на Пети међународни универзитетски шампионат, а завшрили су у мигрантском центру у Великој Кладуши.


Ебох Кенет Чинеду и Аби Учена су све време покушавали представницима хрватске полиције да објасне ко су, имали су сва валидна документа, али ништа није помогло.


- Више од пет сати су нас држали у полицијској станици - почиње причу Чинеду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Ушао сам у собу без прозора, наоружани Срби су били пред вратима": Бразилац открио најстрашнију епизоду из каријере


Тада је кренула права драма пошто су их онда преместили на место које њима није било познато.


- Дошли смо на друго место када је стигао други комби и онда су нас заједно са тим људима превезли даље. Комби је поново стао и тада су нас извели напоље и викали да потпишемо нека документа - прича Чинеду и наставља у истом даху.


- Рекао сам им да нећу да потпишем нешто што не разумем. Тада је други полицајац извадио пиштољ и рекао да ће ме упуцати ако не потпишем. Био сам преплашен и потписао. Они су нам тада узели све. Остали смо без новца, пасоши и ствари су нам остале у хостелу. Срећом, успели смо да контактирамо колегу из Нигерије који је био у Загребу и који је успео да пошаље документа у Велику Кладушу - завршио је Чинеду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Цео стадион остао у шоку: Голмане, шта ти би? (ВИДЕО)


Из МУП-а су саопштили да не знају како се то догодило.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Stari Srbin

05.12.2019. 19:44

Da se ovo slučajno desilo u Srbiji svi svetski mediji bi pisali a svi bi rekli evo da vidite kakvi su Srbi. A ovo će ostati zatasakano. Demonkratija