Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је после убедљивог пораза од Холандије да његова екипа није била близу жељене игре, као и да однос према игри мора да се промени против Словеније.


"Честитке Холанђанкама, нисмо били на нивоу од пре два дана. Нисмо били ни близу онога што смо очекивали и пружали у жељи и борбености. Где је то ишчезло, то је друго питање. Нама је била потребна борбена утакмица како би пренели два бода, овако морамо против Словеније да се вратимо и покушамо да победимо и променимо комплетан однос према игри", рекао је Обрадовић.


Србија је у четвртом колу Групе А Светског првенства у Јапану изгубила од Холандије са 23:36 и тако значајно умањила шансе да се пласира у наредну фазу.


У случају да у петак од 7.00 победе Словенију, изабранице Љубомира Обрадовића пласираће се у другу фазу.


"Ако нас победе пренеће два бода, све ће урадити да се то и деси. Две меч лопте смо изгубили, имамо и ову трећ́у да покушамо из све снаге да останемо на Светском првенству. Пропустили смо две шансе. Против Норвешке је било много добро, да смо данас пружили такву игру, не би нам било криво. Нисмо, међутим, били ни близу нивоа из утакмица са Анголом и Кубом. Да не потцењујемо Анголу која је убедљиво савладала Словенију. Бићето утакмица баш-баш, морамо да будемо спремни на то и пружимо бољу партију од ове данас", оценио је Обрадовић.


Селектор Холандије Емануел Мајоне рекао је да срећан због пласмана у другу фазу такмичења.


"Веома сам срећан јер смо играли баш онако како смо желели. Трчали смо добро, били добри у одбрани, пласирали смо се у главну фазу, ово је за нас био меч одлуке. Није било лако после пораза од Словеније, али добро је да смо се дигли. Био је ово одличан меч за нас. Чека нас Норвешка", рекао је Мајоне.