Рукометашице Србије биле су (пре)слабе за селекцију Холандије на Светском првенству. Поражене су у дуелу који је подједнако био важан за оба тима - 36:23 (20:12)


Обрадовићеве изабранице, у овом најважнијем мечу у групној фази првенства, показале су најслабије издање у Јапану. Холанђанке су силовито почеле меч. После десет минута имале су +5 – 9:4, а у 17. минуту су предност увећале на до тада максималних +7 – 12:5. За то време Србија није проналазила решење ни у нападу ни у одбрани, чак ни са играчицом више.


Жељка Николић се уписује први пут на мечу у 18. минут и разлика је враћена на пет поена 12:7 ... Србија је шансе користила са пенала, после досуђених фаулова, односно седмераца. Холанђанке су кажњавале сваку грешку нашег тима и до +8 стигле у 26. минуту – 18:10, па потом и до прве двоцифрене предности 20:10 (29. минут). Холандија је играла преко бекова, који су били максимално расположени и разиграни. Од 20 голова играчице са бековских позиција дале су 14 голова.


Лишчевићева коначно постиже гол и прекида серију противника, али опет са пенала – 20:11. На одмор се отишло резултатом 20:12.


Голман Катарина Томашевић је имала на почетку другог полувремена добре одбране, али искључење Марије Обрадовић је отежало напад који никако да се реализује. Холандија је чврста у одбрани, Србија добија пасиван напад, а ривалке из контре враћају на +10 – 22:12 (36. минут).


Марија Обрадовић се вратила на терен и коначно је постигнут гол за Србију из игре, иначе први у другом полувремену тек у 39. минуту. Србија је до овог тренутка и резултата 22:13 направила 14 грешака наспрам рпротивничких шест.


Највећа предност на утакмици стигла је ускоро: 26:14. Невероватно лош дан рукометашица Србије и убедљиво најбољи дан тима Холандије. Уз сав труд Обрадовићевог тима да надокнади пропуштено и да извуче неку нову енергију ништа није значио - Холанђанке су диктирале ритам и имале одговоре на све.

Трифуновићева и Обрадовићева су водиле битку против Холанђанки, са по шест поена. Као и Томашевић и Рисовић одбранама. Смањиле су разлику на -8 (31:23 у 55. минуту) ... На крају је Холандија вратила двоцифрену предност, а о својој судбини на Светском првенству Србија ће одлучивати против Словеније, у петак у 7:00 ујутру по нашем времену.