ДОЛАЗАК са четири медаље око врата српских бораца из Даблина, посебно је обрадовао "архитекту" српских теквондо успеха Драгана Јовића. Популарни Гале сумира минули Шампионат Европе, али и најављује Гран-при у Москви овог викенда, на којем ће наша селекција наступити у саставу: Тијана Богдановић, Милица Мандић и Ана Бајић.

- Пресрећан сам, јер смо оборили рекорд по броју медаља на европским првенствима до сада. Први део године може да се окарактерише као неуспешан, пошто нисмо освојили ниједно осличје на Светском првенству. Међутим, људи не знају да смо чак од шест борби за медаљу, четири изгубили у последњим секундама, па је лако могло да буде и супротно - истиче Јовић.

Добра увертира пред финални Гран-при било је протекло Европско првенство, са којег су стигли злато, сребро и две бронзе.

- Шампионат Европе је био одличан тест турнир, на којем смо увидели шта нам фали, па ћемо дати све од себе да и финални Гран-при завршимо тријумфално, јер смо за Москву поставили највише циљеве, онако како бисмо радили и на Олимпијским играма - додаје Јовић.

Мандићева и Богдановићева ће већ у Москви имати прилику да обезбеде олимпијске визе, што би помогло и кандидатима из мушке селекције.

- Милица и Тијана једине могу да директно оду на Олимпијске игре, немамо могућност за неког новог спортисту, јер су бодови сакупљани три године. Међутим, ако се њих две пласирају, имаћемо могућност да пошаљемо два момка на континенталне квалификације у априлу наредне године - закључио је Јовић.