СВЕТ који је инспирисан снагом спорта, који је боље, фер место за све, циљ је "Тојоте" која ће заједно са Владом Јапана покушати да искористи снагу спорта, силу која уједињује и даје позитивну енергију, како би допронела томе да не постоје разлике између људи.


То је данас рекао председник "Тојота Адрије" Кенсуке Цучија, на посебном догађају који је "Тојота Србија" са Олимпијским и Параолимпијским комитетом Србије уприличила у Белом двору, посвећеном предстојећим ОИ у Токију 2020.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Медаље са ЕП већ заборављене, Милица и Тијана иду у Москву по олимпијску визу


Овај 3. децембар није одабран случајно за несвакидашњи догађај, јединствен у досадашњим најавама учешћа спортиста на ОИ. Наиме, данас је био Међународни дан особа са инвалидитетом (у Србији их има 800.000).


- У сусрет Играма 2020. "Тојота", који је глобални партнер МОК, и на локалном нивоу олимпијских и параолимпијских комитета, спроводи акцију "Покрени своје немогуће", што је у суштини и прича о "Тојоти" - рекао је Његова екселенција амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама.


На лепо осмишљеном догађају, поред легендарног Мирослава Церара, скупу се обратила и параолимпијка Сашка Соколов:


- Хвала "Тојоти", хвала свима који нас подржавају, Параолимпијском комитету, пријатељима, мом веренику, породици. Циљ ми је да у Токију будем најбоља - рекла је некадашња рукометашица, а сада успешна атлетичарка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ССС у акцији са особама са аутизмом у Суботици: Куглање са осмехом


Наравно, причали су и челници Параолимпијског и Олимпијском комитета Србије, Зоран Мићовић и Божидар Маљковић.


- У Јапану су сви спортисти исти, и параолимпијци и олимпијци, и само то је већ велика победа свих нас - рекао је Мићовић.


Прослављени кошаркашки стручњак, сада челник ОКС, Маљковић је поново "критиковао" јапанску "Тојоту".


- "Тојота" не прави добре аутомобиле! Јер, не кваре се, нема дружења са механичарима, вуилканизерима, не кукате комшијама - у свом стилу је рекао Маљковић, захваљујући "Тојоти" и обећавајући да ће ОКС пружити свим нашим спортистима максималне услове за такмичење и да се нада да ће и они дати све од себе.


ЛУКИЋ: И МИ СЕ УСАВРШАВАМО

ДИРЕКТОР компаније "Тојота Србија" Роберт Лукић био је видно узбуђен после несвакидашњих сусрета на јучерашњем скупу.

- Тек сад сам уверен да ништа није немогуће! И ми ћемо, попут ових дивних људи, спортиста, покушати да се мењамо, усавршавамо, будемо још бољи.