Медаље са ЕП већ заборављене, Милица и Тијана иду у Москву по олимпијску визу

Ђ. С.

03. 12. 2019. у 08:48

Медаље са ЕП већ заборављене, Милица и Тијана иду у Москву по олимпијску визу

НИСКА Српски теквондисти Фото ТСС

Добила сам огромно самопоуздање и за наредни турнир, који је најважнији, јер ћемо после њега знати да ли смо се квалификовали на ОИ - истакла је Богдановићева
ДАБЛИН је претходног викенда био место успеха за српски теквондо, а освајачи четири медаље: Тијана Богдановић (злато), Надица Јовановић (сребро), Милица Мандић и Будимир Кривокућа (бронзе) су се поносно вратили кући. Међутим, времена за превише славља нема, између осталог зато што су већ данас су Тијана и Милица, као и Ана Бајић, отпутовале у Москву на Гран-при, са којег би у случају повољног резултата могле да обезбеде олимпијске визе.

- Поносна сам на ову медаљу и срећна што сам после неколико месеци освојила злато. Добила сам огромно самопоуздање и за наредни турнир, који је најважнији, јер ћемо после њега знати да ли смо се квалификовали на ОИ - истакла је Тијана.

На њену изјаву, надовезала се и Милица Мандић која гаји исте амбиције као и њена репрезентативна колегиница.

- Иако сам направила неке грешке, задовољна сам учешћем на Европском првенству и драго ми је што је направљен континуитет освајања медаља. Приоритет је да будемо у првих шест на крају године и изборимо олимпијске игре.

Најмлађој међу освајачима медаља Надици Јовановић (18) ово је прва година у сениорској конкуренцији, и већ је успела да се окити медаљом са великог такмичења:

- Веома ми је драго да сам за само годину дана успела да се убацим у сениорски тим. После тешког СП у Манчестеру, где нисам успела, завршавам сезону са европском медаљом.

КРИВОКУЋА: НОВИ ВЕТАР У ЛЕЂА
МАДА је по претходним успесима теквондо окарактерисан као женски спорт, из Даблина смо добили медаљу и у мушкој конкуренцији.

- За мене је ово веома значајан успех, и велика ми је част да будем део овако историјског успеха. Циљ је био злато, али надам се да ће овакав ветар у леђа допринети даљем раду - истакао је Буда Кривокућа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације