Градско удружење за помоћ особама са аутизмом и Спортски савез Суботице организовали су дружење суботичких спортиста са особама са аутизмом и њиховим пријатељима.

Слоган "Закотрљајмо кугле заједно" окупио је у куглани велики број пријатеља који су се пре свега добро забавили. Олимпијски шампион у рвању и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, заједно са генералним секретаром Спортског савеза Србије Гораном Маринковићем, спортистима из ЖФК Спартак, рукометног, кошаркашког, пливачког и одбојкашког клуба придружили су се акцији Удружења.

- Манифестација која је данас одржана само је један од корака ка испуњењу циља којем тежи Удружење за помоћ особама са аутизмом. Њихова жеља је да бар једном недељно особе са аутизмом могу да тренирају са спортистима у њиховим клубовима. Сваки грађанин Србије има право да се бави спортом, а на нама је да им то олакшамо и учинимо бољим. Мени је веома драго ако могу да уз спорт и дружење измамим бар један осмех код деце и зато моја подршка никада неће изостати у оваквим акцијама - рекао је Давор Штефанек.