Легендарни ватерполисти знају пут за враћање клубова у европски врх: Морамо да створимо услове за повратак наших асова

С. К.

01. 12. 2019. у 08:15

Легендарни ватерполисти знају пут за враћање клубова у европски врх: Морамо да створимо услове за повратак наших асова

ОПТИМИСТИ Васовић и Шефик из играчких дана фото: М. Вукадиновић

Југослав Васовић и Денис Шефик сматрају да клубови полако напредују: Неопходно је обезбедити и економске могућности за враћање репрезентативаца
НАШИ ватерполо клубови ове сезоне у Европи немају чак ни епизодну улогу. Шабац, Раднички, Црвена звезда и Партизан, који су синоћ играли полуфинале завршног турнира Купа Србије, нису прошли квалификације за Лигу шампиона и Куп Европе. Ипак, директор Радничког Југослав Васовић верује да клубови имају услове да се за коју годину врате тамо где им је и место.

- Мислим да нам је клупски ватерполо ове године много бољи него ранијих сезона. То што немамо ниједан клуб у Европи је и последица тога што немамо лиценцу за Лигу шампиона. Али у последње три године су Партизан и Звезда освојили само један бод, тако да се у суштини ништа није променило. Чак смо и бољи него што смо били, али је јасно да мора много да се ради, да се диже рад са младима. Неопходно је обезбедити и економске могућности за враћање репрезентативаца који су нам неопходни за напредак клубова на европској сцени - истиче Васовић.

Легендарни ватерполиста истиче да Раднички последњих година има стратегију развоја:

- Знамо шта радимо, шта нам је циљ, имамо велик број наших играча, али даље ћемо морати да ангажујемо играче са стране. Пењемо се полако, нигде не журимо.

Денис Шефик се вратио у српски ватерполо, ангажован је у Шапцу, који напредује из године у годину.

- Сматрам да су нам екипе квалитетније него прошле године и да смо могли много више да покажемо на европској сцени. Очекујем и далеко интересантније утакмице у нашим двобојима, што ће, верујем, потврдити и Ф4 Купа Србије - сматра легендарни голман.

Свестан је Шефик да доста тога треба да се уради да би се вратили најбољи:

- Морају да се створе услови за повратак наших асова. Деца највише воле да раде са својим идолом. Шабац је на правом путу, услови су веома добри, нема проблема са водом, термина има колико желимо.

РЕГИОН ПРИЈА
ВАСОВИЋ истиче да је за Раднички сјајно што игра А-2 Регионалну лигу.

- Наши играчи су страшно напредовали, јер имамо много квалитетних, тешких утакмица. То није случај у А-1, јер су три-четири клуба доста јача у односу на остале. Нисмо конкурентни, али то не значи да нећемо бити. За младе играче је веома добро да путују, мењају базене и окружења - примећује Васовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације