Београд за сва времена: У Врњачкој Бањи промовисано СП у атлетици

Г. ЋИРОВИЋ

28. 11. 2019. у 08:33

Београд за сва времена: У Врњачкој Бањи промовисано СП у атлетици

Бранковић, Бупка, Карамаринов и Ђуровић Фото Г. Шљивић

Бупка: Србија је заслужено добила шампионат. Бранковић: Циљ нам је да направимо најбоље светско првенство досад

СЈАЈНО организовано Дворанско ЕП 2017. у Београду омогућило је нашој престоници да прошлог петка у Монаку добије Светско првенство 2022. у "Штарк арени". Потпредседник Светске федерације Сергеј Бупка је на јучершњој прес-конференцији у Врњачкој Бањи нагласио да Савет није имао дилему да тако велико такмичење додели нашој земљи.

- Једногласном одлуком, уз аплаузе чланова савета Светске федерације, Србија је потпуно заслужено пре седам дана у Монаку добила домаћинство највећег планетарног атлетског такмичења у дворани. Београд ће тако од 11. до 13. марта 2022. године угостити најбоље атлетичаре из више од 200 држава - рекао је Сергеј Бупка. - То је, свакако, историјски догађај и за српску и за балканску атлетску федерацију. Приликом доношења одлуке узели смо у обзир и сјајно организовано дворанско ЕП.

Један од најбољих скакача мотком свих времена нагласио је да је Србија права спортска нација и да је спремна за организацију истинског атлетског спектакла:

- Уз искрене честитке за добијање домаћинства, пожелео бих и српским атлетичарима, као и атлетским радницима на челу са Веселином Јевросимовићем и Слободаном Бранковићем, много успеха и добрих резултата у наредном периоду.

Директор АС Србије Слободан Бранковић подвукао да није било нимало лако добити организацију највећег спортског догађаја у историји Србије:

- Наш савез је озбиљна организација у последњих десет година, откако је на чело дошао Веселин Јевросимовић, један од оних људи који када се нечега дохвате чине права чуда. Тако је и са Савезом који је до његовог доласка био присутан у јавности само у траговима. У тих десет година освојено је више медаља него у целој историји српске атлетике током минулих шест деценија. Циљ нам је да направимо најбоље СП досад, а то без огромне подршке државе, председника Александра Вучића и Града Београда не би било могуће. Желимо да "Штарк арена" буде испуњена до последњег места и да пошаљемо у свет слику праве Србије која негује истинске вредности.

Посебно је истакнута и велика подршка Балканске атлетске федерације нашем савезу приликом кандидатуре за Светски дворански шампионат.

- То је велики успех и за Србију и за све балканске државе. Београд својевремено није добио домаћинство, али сада је организација отишла у праве руке уз велике напоре и много енергије челника српског савеза који су се доказали организујући најбоље европско првенство. Тако ће, верујем, бити и 2022. године - рекао је Добромир Карамаринов, председник Балканске федерације.

КОУ: РАДУЈЕМ СЕ ЗБОГ СРБИЈЕ

ЧЕЛНИКЕ светског, српског и балканског атлетског савеза поздравио је Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања, а пре прес конференције на екрану је приказана и честитка председника Светске федерације Себастијана Коуа.

- Радујем се што је Србија добила организацију највеће светске атлетске смотре и не сумњам да ће оправдати и надмашити наша очекивања - рекао је поред осталог Коу, додајући и да му је жао што је спречен да присуствује Балканској атлетској гала вечери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације