Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је данас да је одлука Светске атлетске федерације да Београду додели организацију дворанског шампионата света 2022. године фантастичан успех и доказ стабилности земље.

- Србије је постала веома солидна зермља, ја знам те људе лично, они неће да дају домаћинство ако постоји и мала вероватноћа да нека земља има проблем. Ово је још један доказ о стабилности земље - рекао је Маљковић Тањугу и честитао делегацији Београда на челу са замеником градоначелника Гораном Весићем и водећим људима Атлетског савеза Веселину Јевросимовићу и Слободану Бранковићу.

Он је додао да је сигуран како ће сви гости бити одушевљени начином на који ће Београд организовати шампионат и оценио да је то можда и идеалан тренутак да се најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић опрости златом на домаћем терену.

- Још једна ствар, љујди који додељују та такмичења знају наше сјајне организаторске способности. Ајде да се не ограничавам само на Србију, неко на целу некадашњу Југославију. мени је у једном разговору Хуан Антонио Самаран рекао да су ОИ у Сарајеву 1984. године бхиле најбоље организоване, тако је било и у Словенији када је било Европско за кошаркаше, а ја тамо селектор. Уопште, наши људи су сјајни домаћини, а Београд посебно. Београд ће показати све своје лепоте, то знамо ми који смо обишли свет. А овде се зна, ако имаш да платиш једну туру пића и људи те прихвате, после можеш да живиш пет година - сликовито је објаснио Маљковић.

Светско ателетско првенство у дворани у Београду биће организовано од 11. до 14. марта 2022. године у Штарк арени.