АЛЕКСАНДАР Шоштар сматра да се промене у Партизану неопходне како би се црно-бели вратили на стару, шампионску стазу. Славном клубу потребни су нови људи и због тога је по легендарном ватерполисту неприхватљиво да се из клуба чују дисонантни тонови због ванредне Скупштине, 2. децембра. А ограђује се иза клупског саопштења у којем се прозива председник Скупштине Зоран Аврамовић.


- Промене у клубу су неопходне, јер не може више овако! Ако сам ја спреман да се повучем са места председника у корист оних који имају јасан план и визију опоравка клуба који је већ дуго у кризи, онда то мора да буду и друга одговорна лица у клубу! Партизану је потребан новац, да се среди базен, да се оформи јачи и озбиљнији тим на европском нивоу, Партизан мора да игра Лигу шампиона... Зато су потребни новац и нови људи - истиче у свом саопштењу Александар Шоштар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одлука пада 2. децембра: Спор око ванредне седнице Скупштине ВК Партизан


Први човек Партизана наглашава да је више-мање формиран нови тим који ће да води клуб:


- Понуђен је оквиран план за санацију клуба, мислим да је тај план добар. Више о свему томе можемо да причамо после Скупштине, 2. децембра.


Зато је Шоштару неприхватљиво да канцеларија саопштењем, које је потписано као клупско, замера председнику Скупштине Зорану Аврамовићу што је преко медија заказао ванредну седницу.


- Аврамовић је у праву када каже да је више пута обавештавао канцеларију око термина Скупштине а да канцеларија није поступила по његовом захтеву. Поједини поступци канцеларије клуба у последње време нису адекватни реномеу клуба какав је Партизан, тако да сам ја инсистирао да се Скупштина одржи, предложио то УО клуба који је то једногласно изгласао и на крају да се испоштују захтеви директорке Татијане Ракас и Надзорног одбора - истиче Шоштар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВИДЕО: Туча у базену - севале песнице на мечу Партизана и Морнара


Председник УО примећује да појединцима сметају две тачке дневног реда: измене и допуне Статута и гласање о поверењу директорки Ракас. Подсећа да дневни ред може да се промени на седници:


- Овакве, игре и игрице нису потребне клубу, а нити поделе међу запосленима, тренерима и играчима, а поготово однос појединаца у клубу који не извршавају своје законске обавезе... Неприхватљиво је да се испред клуба пише саопштење, са којим се упознајем путем медија. Од тог саопштења се ограђујем.


ПАРТИЗАНОВ ЧОВЕК

ШОШТАР подвлачи да је у Партизану од 1975. године и да је човек српског ватерполо и црно-белих:

- Имам огромно искуство и добре контакте и у ФИНА и у ЛЕН где сам члан Бироа. Све ове године сам се борио за статус српског ватерпола у свету, у многим стварима сам успео у некима и нисам, али то никада неће умањити моју жељу да се Партизан врати на врх Европе и узме осму титулу првака Европе.